Megnyitotta kapuit a Mobilitás Autókiállítás és Vásár

Megnyitotta kapuit a Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár. A SYMA Rendezvényközpontban helyet kapó háromnapos rendezvényen a hazai márkakereskedők mutatják be a legújabb modelleket, a legfrissebb autóipari innovációkat és járműipari trendeket. Az esemény célja, hogy a hagyományos járművek mellett az e-mobilitásban rejlő lehetőségekre is felhívja a figyelmet, ezért az érdeklődők a Magyarországon forgalmazott elektromos autókat is kipróbálhatnak a kiállítás területén kialakított tesztpályán.

 

A Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár közel 10 éves kihagyás után az első nagyszabású autószalon Budapesten, amelyen összesen 20 kiállító, valamint 24 autó- és motormárka képviselteti magát. A háromnapos rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek a legújabb autópiaci trendekkel, a gépjárműipar fejlesztéseivel, az idei év autós újdonságaival, valamint a márkakereskedők által nyújtott szolgáltatásokkal.

„A látogatók olyan népszerű márkák megújult modelljeivel ismerkedhetnek meg, mint a Ford Mondeo, a Volkswagen Passat, a Skoda Fabia vagy éppen a Renault Twingo” – hívta fel a figyelmet Kovács Ákos, a kiállítás főszervezője. Elmondta: jelen lesz többek között a teljesen magyar gyártmányú új Audi TT, az Infiniti sepciális kiadású SUV-ja, a QX70 S Design és a Nissan Pulsar Nismo változata is, a Harley Davidson pedig a kiállításon mutatja be új, 2015-ös kollekcióját. A rendezvényen megjelenő autókat nem csak megtekinteni lehet: mintegy 60-80 modellt próbálhatnak ki a Puskás Ferenc Stadion körüli zárt, két kilométeres tesztpályán.

A Mobilitás Autókiállítás és Vásár célja, hogy a hagyományos járművek mellett az elektromos autókban rejlő lehetőségekre is felhívja a figyelmet. A már ismertebb környezetbarát meghajtású kocsik mellett ezért olyan különlegességek is láthatók lesznek a kiállításon, mint az Audi A3 e-tron, a Volkswagen e-up, a kifejezetten áru- vagy személyfuvarozásra kifejlesztett Nissan e-NV200 kishaszon-jármű, vagy a Kia Soul EV, a koreai márka legújabb elektromos autója. Emellett lehetőség nyílik ezek tesztelésére is: a Syma Rendezvényközpont C csarnokában bárki számára kipróbálhatóak lesznek a Magyarországon elérhető elektromos autók.

„A Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár különlegessége, hogy az a meghatározó szerepet betöltő, több évtizedes múlttal rendelkező, hazai vállalkozások összefogásával, a gyártók, és autós szakmai szervezetek támogatásával valósul meg. Így lehetőség nyílt, a magas színvonalú megjelenésre, és a hazánkban még nem ismert innovációk bemutatására” – hívta fel a figyelmet Gablini Gábor, a kiállítás ötletgazdája. A rendezvényen a Magyar Autóklub, az OBB, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Katasztrófavédelem, illetve a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület tart előadásokat, a BKIK pályaorientációs programja keretében pedig 8 szakiskola mutatkozik be a kilátogató szülőknek és tanulóknak. A rendezvényen a márkakereskedők mellett a finanszírozás, biztosítás, járműkarbantartás és alkatrész-kereskedelem képviselői is megjelennek, ezért egy helyen lehet informálódni, kipróbálni és akár dönteni márkákról, típusokról, felszereltségről, árakról, hitelről vagy akár biztosításról.

***

A Mobilitás Autókiállítás és Vásárról

A Mobilitás Autókiállítás és Vásár hazai márkakereskedők összefogásával, és szakmai szervezetek támogatásával létrehozott járműipari- és kereskedelmi kiállítás. A Mobilitás Autókiállítás és Vásár célja, hogy megmutassa a nagyközönség számára, hol tart a járműipar, milyen aktuális trendek vannak közlekedésbiztonság, a környezetvédelem és az járműipari innovációk terén. Az aktuális csúcsmodellek bemutatása mellett a rendezvényen hangsúlyt kap a gépjárművek hatékony üzemeltetése, finanszírozása, professzionális karbantartása, minőségi kenőanyagok, illetve alkatrészek felhasználásával.