Megnyílt a Belváros legnagyobb látványossága

Olimpiai bajnokok nyitották meg a Március 15. téren a Vodafone Vízilabda Arénát

 

Drávucz Rita, Alexandar Sostar, Kiss Gergő, Kósz Zoltán és Szécsi Zoltán világ-, Európa- és olimpiai bajnok vízilabdások nyitották a meg a budapesti Belvárosban, a Március 15. téren felépült látvány medencét, a Vodafone Vízilabda Arénát. A bő egy hét alatt felépített, Vodafone Arénában a budapesti vízilabda Európa bajnokság utolsó négy napján 290 néző szurkolhat, nézheti közösen a meccseket és reményeink szerint ünnepelheti majd a hazai sikereket, mondta Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke.

 

A csütörtök reggeltől vasárnap estig látogatható Vodafone Aréna hatalmas, 4*10 méteres, 300 ezer darab led izzóból álló kivetítőjét a Március 15. térről is jól lehet majd látni így nem csak az Arénából, de a térről is figyelemmel lehet majd kísérni az EB férfi és női elődöntőit, a helyosztó mérkőzéseket és természetesen a döntőket is. A bemutató meccseket a térről figyelők, a medence üvegfalán át, szinte a víz alól nézhetik majd, többek között a vasárnap a férfi bronzmérkőzés és EB döntő előtt sorra kerülő Firstsmeccset, ahol Steinmetz Ádám olimpiai bajnok, Tóth Frank világkupa győztes, valamint Jansik Szilárd és Lévai Márton a válogatott kerettagjai mérkőznek majd meg az őket kihívó amatőr vízilabdásokkal.

Az avatáson Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a megnyitón rendkívül sikeresnek minősítette a budapesti EB-t, nagy örömmel üdvözölte a Vodafone Arénát, ahol a Margitsziget mellett nézők százai tekinthetik meg a hátralévő mérkőzéseket uszodai hangulatban.

Mint mondta, az EB sikerét a vízi sportok nemzetközi szövetségeinek (FINA, LEN) vezetői is elismerték,  sőt, Magyarországot a világ vizes sportjának középpontjának nevezték, hiszen a Margitszigeten zajló vízilabda Európa-bajnoksággal egy egészen különleges sorozat kezdődik: 2017-ben Budapesten lesz a junior úszó vb, majd 2021-ben a felnőtt vizes vb mellett a Masters-világbajnokság is.

 

A szurkolói központban az M1-nek köszönhetően csütörtök reggeltől az EB valamennyi hátralévő férfi és női mérkőzését élőben lehet követni, így azokat is, amelyek nem kerülnek az M1 adásába, mondta dr. Beck György, hozzátéve, hogy a Vodafone Magyarország, a vízilabda EB hivatalos telekommunikációs partnere. A csatorna az EB utolsó 4 napján a magyar érdekeltségű összecsapások előtt és után a Vodafone Aréna TeleSport színpadát kapcsolja majd, ahol olimpiai bajnok pólósok élőben, a medence partjáról elemzik a mérkőzéseket.

Az Aréna több mint 200 tonnás, a váz szerkezetének a hossza mintegy 10 kilométer, a medencébe pedig három nap alatt 150 köbméter vizet szivattyúztak.

A mintegy 700 nm-en elterülő Vodafone Aréna egyik legfőbb eleme a 8*16 méteres, átlátszó falú látvány medence, ahol a bemutató meccsekre és egyéb attrakciókra kerül majd sor.

Az Arénába a belépés ingyenes, mindössze egy helyszíni regisztrációra lesz szükség. A magyar válogatottak mérkőzéseire a várható nagy érdeklődés és korlátozott befogadóképesség miatt célszerű legalább 30-40 perccel a mérkőzés kezdete előtt kilátogatni a Március 15. térre a Vodafone Vízilabda Arénához.