Megnyílt a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show

Tihanyi Klára, a Hungexpo Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója beszédet mond az Utazás kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban, a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show nyitónapján, 2023. február 23-án. A kiállításon és a vele egy időben rendezett 31. Budapest Boat Show-n harminc ország száz kiállítója várja az érdeklődőket február 23-26. között a Hungexpón. Fotó: Juhász Melinda

Megnyílt a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban csütörtökön; a megnyitón a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy bár a világ újabb és újabb kihívásokkal szembesül, az idegenforgalom a nehézségek közepette is a béke iparága.

    Princzinger Péter emlékeztetett, az előző kiállítás idején még senki nem tudhatta, hogy a világszintű bizonytalanságok egy év elteltével sem tűnnek el. Ennek ellenére vannak biztató eredmények: az elnök a kiállítás belföldi díszvendége, a BalatonBIKE365 képviselőjeként kiemelte, hogy a Balatonnál már csaknem 9 millió vendégéjszakát töltöttek el 2022-ben, a térség vendégforgalma tehát visszatért a járvány előtti szintre.

Fotó: Juhász Melinda

    Hangsúlyozta azt is, hogy a tó és környéke ma már nem csupán nyári fürdőhely, egész évben rendkívül sokszínű gasztronómiai kínálattal, színvonalas szálláshelyekkel, fejlett kerékpáros infrastruktúrával várja az utazókat.     A kulturális díszvendég idén a Liget Budapest Projekt, amely Gyorgyevics Benedek vezérigazgató szerint olyan különlegessége lehet a magyar fővárosnak, amelyért a világ távoli részeiről is érdemes lesz ideutazni. Régi adósság volt már olyan látványosságokat létrehozni, amelyek évtizedekre, vagy annál tovább is meghatározzák a település arculatát – utalt a Liget Projekt vezetője a nemrég befejeződött, illetve a hamarosan elkezdődő állami fejlesztésekre.     A megnyitón Madagaszkár turisztikai minisztere, Randriamandranto Joël a minőség és a fenntarthatóság elismerésének nevezte, hogy országa lett a 45. Utazás kiállítás külföldi díszvendége. A szigetország rendkívüli látványosságokkal és sokszínű idegenforgalmi kínálattal várja a vendégeket, Magyarországhoz pedig különleges kapcsolat fűzi, hiszen a híres utazó, Benyovszky Móric fontos szerepet játszott a 18. századi Madagaszkáron, emlékét utcanevek őrzik a mai napig – tette hozzá.     A kiállítás igazgatója arról beszélt, hogy az utazás jelentősége az internet korában sem csökkent. A rendezvény elmúlt 45 éve során legfeljebb annyi változott, hogy felértékelődött az aktív turizmus, így ma már nem az országhatárok, hanem a személyes teljesítmény határainak átlépése az igazi kihívás – tette hozzá Tihanyi Klára.  

Díjátadó a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban, a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show nyitónapján, 2023. február 23-án.
Fotó: Juhász Melinda

    A 45. Utazás kiállításon és a vele egy időben rendezett 31. Budapest Boat Show-n harminc ország száz kiállítója várja az érdeklődőket február 23-26. között a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

MTI