Megkezdődött Pilisvörösvár csatornahálózatának bővítése

Több mint egymilliárd forintot költenek zömmel uniós forrásból Pilisvörösvár szennyvíztisztítójának korszerűsítésére, illetve csatornahálózatának bővítésére; a munkálatok a napokban kezdődtek – tájékoztatta a település polgármestere hétfőn az MTI-t.

    Gromon István (Vörösvárért Közéleti Egyesület) elmondta, hogy a megújuló szennyvíztisztító befogadóképessége napi 2100 köbméterre nő, megszűnik az eddigi környezetterhelés és feloldható lesz az évek óta fennálló rákötési tilalom.
    Az új, korszerű eszközökkel felszerelt szennyvíztisztítóban biofilter szagtalanítja majd a levegőt, így a fejlesztéssel orvosolható a környékén élők panasza is.
    A szennyvíztisztító korszerűsítése márciusban, míg a csatornahálózat bővítése most kezdődött, s a település 23 utcáját érinti: 359 új belterületi ingatlant köthetnek rá a szennyvízhálózatra – magyarázta a polgármester.
    A két ütemben zajló beruházás teljes költsége 1,2 milliárd forint, ebből a 60 milliós önerőt hitelfelvétellel biztosítja az önkormányzat. A befejezés tervezett határideje a 6 hónapos próbaidővel együtt 2015. június 30-a – közölte Gromon István.

Forrás:MTI