Megjelent Bécs vécétérképe

Több mint kétszáz nyilvános illemhely található a Bécsi Vécékalauzban, amelyet az Osztrák Inkontinenciatársaság és egy gyógyszergyártó cég adott ki. Így szeretnének az érintettek gondtalan nyaralásához hozzájárulni.

WC terkep

 

Ausztriában legalább egymillió embert érint az inkontinencia, csak Bécsben mintegy százezerre tehető a vizelettartási zavarban szenvedők száma, akiknek a kétharmada nő. Sokan nem szívesen hagyják el a négy fal nyújtotta biztonságot, mert soha nem tudják, hogy lesz-e éppen vécé a közelben, ha hirtelen rájuk tör a szükség.

„Azért, hogy az inkontinenciában szenvedő embereknek is visszaadhassunk egy darabka életminőséget, az Osztrák Inkontinencia Társaság (MKÖ) az Astellas Pharmával közösen vécékalauzt állított össze. A kiadvány segítségével kiutat mutatunk az embereknek az önként vállalt izolációból”- magyarázza Univ-Prof. Dr. Max Wunderlich, az MKÖ elnöke.

A bécsi vécékalauz több mint kétszáz nyilvános illemhely fellelhetőségét tartalmazza, és azt is jelöli, ha csak piszoár áll rendelkezésre, illetve, hogy hol vannak akadálymentes vécék. Az áttekinthetőség érdekében a kiadvány elején kerületenként listázzák az illemhelyeket, majd egy-egy oldalon az adott kerületben található vécék pontos elhelyezkedését is jelölik.

A hiánypótló útikalauz ötezer példányban jelent meg, és ingyenesen letölthető a www.blasengesundheit.at oldalról is.