Megjelent a szeptemberi SuperBike Magazin!

 

superbikeElső kézből

Suzuki GSX-S1000

Bocs, egy picit késtem…

 Egy olyan Suzukit tesztelhettünk, amelynek már 10 éve készen kellett volna lennie. Az ezres nakedek csoportjában már csak a Suzuki nem kínált alternatívát a motorosoknak. Volt ugyan egy 1250-es Bandit, és persze ne feledkezzünk el a B-Kingről sem, de lefelé csak a 750-es GSR töltötte ki az űrt. Nem is kellett volna mást tenni, csak körbenézni a konkurenciánál, hogy mennyire fogynak az ezres csupaszok, majd az eredményt látva berontani a raktárba, egy GSX-R1000 blokkját picit átalakítani és minimál idommal piacra dobni. Ez pont 10 éve töltené a Suzuki pénztárcáját. Biztosak vagyunk benne, hogy a most bemutatott GSX-S1000 is hatalmas siker lesz.

Első kézből

Hangutánzó

BMW F800R

 A BMW kéthengeres belépő modellje végre fordított villát (igen, hagyományosat) és radiális első fékeket kapott. Változott a fejidom is, de vajon a motor egyensúlya és alaptulajdonságai megmaradtak? Zoli utánajárt a dolognak.

 

 

Első kézből

Aprilia RSV4 RF

Öt pont az Apriliának

Az Aprilia hosszú évek óta reszelgeti a V4-es sportmotorját, és most végre korlátozott számban piacra dobott belőle egy kiadást. Összeszedtünk öt okot, miért lenne érdemes befektetned egy limitált olasz versenymotorba.

Szerinted is elég öt ok arra, hogy rámozdulj egy szopórollerre?

 

Első kézből

Yamaha MT-07 Moto Cage

Sztríítfájter?

A Yamaha MT-07-es sorozata ugyan csak sorkettes blokkal van szerelve, de a motor súlya és lóereje pont pariban van egymással. Egy egyébként is sikeres modellt faragott meg a Yamaha. Kapott pár extra alkatrészt és néhány deci festéket, de sikerült-e kellőképpen megváltoztatni ahhoz, hogy más karakterű motor legyen és kapjanak rá a fiatalok, vagy megmaradt egy felcsicsázott MT-07-nek?

 

Interjú: Pol Espargaro, a jövő bajnoka?

Amit a fiatalabb Espargaro bemutatott a Moto2 bajnoki sorozatban, az a legkeményebb tehetségkutató szívét is megdobogtatta. Ennek eredményeképpen már azelőtt aláírhatta a MotoGP Tech3 csapathoz szóló kétéves szerződést, hogy megnyerte volna a Moto2 világbajnokságot. Úgy tűnik, a srác jó úton van, hogy a Yamaha gyári csapatának tagja legyen, de vajon ki lesz a csapattársa? Rossi vagy Jorge?

 

Motorozz jobban!

Újraindul a sorozat, melyben tanácsokat adunk, hogy biztonságosabban és élvezetesebben motorozz a mindennapokban. Ebben a részben az ismeretlen utak veszélyeire hívjuk fel a figyelmet.

 

 

Retro rakéták

Honda FMX650

Hatalmas érdeklődés előzte meg az FMX érkezését, ami teljesen érthető, hiszen bitang jól néz ki és rosszalkodásra csábító. Jöttek is az előrendelések, de amikor az első tesztekből kiderült, hogy jártányi ereje sincs, elmaradoztak a vevők. Nem lett sikerszéria, de akinek ilyen motorja van, mindennek ellenére nagyon szereti.

 

 

Szupercucc

Sisakok, kesztyűk, tuningmotyók. Ebben a hónapban is gyűjtögettünk rendesen.

 

 

P1race.hu hírek

Melandrit valaha hihetetlen tehetségként ismerhettük meg, de bedarálta a MotoGP, és mára úgy tűnik, reszeltek a karrierjének…

 

 

Tartós Triumph

Ádám nagyon messzire motorozott, és olyan táblát talált, amit nem biztos, hogy látni akart…

 

 

Életben maradtak

…volt annak a filmnek a címe, amelyben minden nehezítő körülmény ellenére néhányan életben maradtak egy Andok hegységbeli repülőbalesetet követően. Gabesz GPZ-je is kapott a sorstól rendesen, de úgy tűnik, lassan ismét az élők között üdvözölhetjük.

 

 

Versenyzői oldalak

A Schmidt Racing versenyzői ismét taroltak. Van egyáltalán ellenfelük Közép-Európában?