Megjelent a Paddy and the Rats dokumentumfilmek utolsó része

Hatodik születésnapját ünnepli az ír kocsmapunk hazai helytartója, a Paddy and the Rats. Amikor a zenekar 5 éves lett, leforgattak egy öt részes dokumentumfilm-sorozatot „5 év, 5 nap, 5 koncert” címmel, melynek utolsó része a hatéves szülinapi buli beharangozójaként jelenik most meg.

Az ötödik részben arról beszélnek a fiúk, mit jelentett nekik ez az öt év, mi a siker számukra, mire büszkék leginkább ebből az elmúlt időszakból.

…hogy a munkám, meg az energia, amit belefektetek, megtérül azáltal, hogy amit csinálok, azt meg tudom osztani másokkal, és ők ezt szeretik. Ez szerintem siker….és sikernek élem meg azt is, amikor olyan leveleket kapunk a rajongóktól, hogy ’köszönöm, hogy vagytok, mert kihúztatok egy rossz időszakból’…” – mondja a filmben Paddy O’Reilly frontember.

Az egy nagyon komoly dolog volt, amikor meg kellett állapítsuk, hogy az A38 hajó nekünk már kicsi, mert majdnem még egyszer annyian szeretnének bejönni.” – idéz fel egy fontos állomást a zenekar életéből Joey MacOnkay gitáros.

Hogy hogyan lehet különböző helyről jövő embereket összekovácsolni, vagy magányból, depresszióból kisegíteni a rajongókat a zenével? Ezekre is benne van a válasz a kisfilmben.