Megjelent a Nyugat Plusz folyóirat téli száma

nyugat_12Megjelent a Nyugat Plusz folyóirat téli száma, amelyben a felvidéki magyar költőt, Tőzsér Árpádot köszöntjük születésnapján. Megemlékezünk még Berda Józsefről, valamint Turcsány Péterről is.

 

  1. november 24-én kerül az újságárusokhoz a Nyugat Plusz független szépirodalmi folyóirat idei negyedik, téli száma.

A felvidéki magyar költőt, a nyolcvanéves Tőzsér Árpádot két versével köszöntjük. Olvasható a néhai Fodor Ákos hagyatékából származó haiku (Valóság és Igazság), Sipos Lajos irodalomtörténész, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság tiszteletbeli elnökének Berda József költőről szóló esszéje – amely a Nyugat Plusz és a Napkút kiadó együttműködésének köszönhetően jelent meg –, valamint Bíró József karácsonyi verse (Weihnachten) is. Az öregember naplóját Petőcz András vetette papírra, a hatvannégy évesen szeptemberben váratlanul elhunyt író, költő, műfordító Turcsány Péterről Agócs Sándor emlékezik meg (Két életet élt). A friss Budapestért díjas Filip Tamás az Álmok aranyát „kutatja”, Hegyi Botos Attila az Ősök imáját fogalmazta meg. További szerzőink (a teljesség igénye nélkül): Barabás Szilvia, Hekl Krisztina, Erdélyi Melinda, Köves István, Novák Valentin, Tépő Donát.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával megjelenő Nyugat Pluszban Miske Emő festményei és Kisteleki Dóra illusztrációi láthatóak, a címoldalon pedig Bolemant László fotográfiája szerepel.

A lap alapító-főszerkesztője Szabó Zoltán Attila, társalapítója Raffai Ferenc. A fővédnöke Konyári János, borász. A kiadvány arculata Kovács Gábort dicséri.

A Nyugat Plusz ára: 950 forint. Megvásárolható az Inmedio/Relay-hálózatban, a Magyar Posta nagyobb budapesti és vidéki postahivatalaiban, az Alexandra két budapesti, a Nyugati téri és az Andrássy úti könyvesboltjában, az Írók Boltjában, valamint hozzáférhető a budapesti Hadik Kávéházban. Továbbá digitális formában elérhető a Dimag.hu felületén. A lap megrendelhető a kiadónál, a nyugatplusz@majorbt.hu e-mail címen is.

A Nyugat Plusszal kapcsolatos hírek, információk követhetők Facebookon is: https://hu-hu.facebook.com/pages/Nyugat-PLUSZ-F%C3%BCggetlen-Sz%C3%A9pirodalmi-Foly%C3%B3irat/310638039076226