Megismétlődött a Zagyvaszántói eset

Szinte pontosan ugyanaz történt, mint nemrégiben Zagyvaszántón. Tegnap, kábítószer- túladagolásban meghalt egy férfi a Nógrád megyei Magyargécen; halála előtt a 31 éves fiatalember közveszélyesen viselkedett a faluban . Az új dizájnerdrogok megjelenéséről szinte naponta jelennek meg új hírek.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: vasárnap kora délután több bejelentést kaptak, miszerint egy férfi késsel a kezében szaladgál a Kossuth úton. Bement egy családi házba is, az ott lakótól gyógyszert követelt, a ház ablakait kitörte, majd onnan kijőve az utcán megrongált egy útjába eső járművet.
A szóvivő hozzátette: a szécsényi kapitányság járőrei egy italbolt udvarában találták meg az ön- és közveszélyes fiatalembert, aki megpróbált elmenekülni, ezért megbilincselték. A rohamosan romló egészségi állapotú férfihoz a rendőrök kihívták a mentőszolgálat munkatársait, akik próbálták is újraéleszteni, de a gyors orvosi ellátás ellenére életét vesztette.
A 31 éves férfi halálának oka az elsődleges orvosi vélemény szerint kábítószer-túladagolás. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit – tette hozzá a szóvivő.