Meghalt Pintér József, a Pintér Művek alapítója

Meghalt Pintér József hétfőn, a keceli Pintér Művek alapító tulajdonosát 70 éves korában érte a halál – közölte a hírt a Halasinfo internetes portál hétfőn.

    Pintér József Kecelen született 1944-ben. Magánvállalkozását, a Pintér Műveket 1978-ban alapította. Cége megrendeléseket kapott egyebek között a NASA-tól, a Boeingtől, a NATO-tól és a Paksi Atomerőműtől is.
A vállalkozás fő profilja ipari robotok, atomerőművi berendezések, speciális gépek, alkatrészek és célgépek, precíziós termékek előállítása. Magyarországon a Pintér Művek széles alvállalkozói hálózatot tart fenn, amely a központi üzemen kívül közel ezer embernek ad munkát.
A sikeres vállalkozó a keceli gyáregység mellett található háromhektáros területen 1997-ben létrehozta a Hadtörténeti Múzeummal közösen üzemeltetett haditechnikai parkját.
Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere korábban úgy fogalmazott: Pintér József legalább 150 magyarországi elsőséget mondhat magáénak, így például ő volt az „első magyar kapitalista”, az „első vállalkozó”, ő kapta az első adószámot és ő volt az első magánember, aki Magyarországon helikoptert vásárolt.

Forrás:MTI