Meghalt Mark Bell brit zenei producer

Elhunyt Mark Bell ismert brit elektronikus zenei producer, aki korábban Björkkel és a Depeche Mode-dal is dolgozott.

    Halálhírét kedden erősítette meg kiadója, a Warp Records. Mint honlapjukon írték, a népszerű brit elektronikus zenei duó, az LFO egyik alapítója, Mark Bell a múlt héten halt meg, egy műtétet követő komplikáció következményeként – írt a The Guardian londoni lap internetes kiadása.
Mark Bell 1988-ban egyetemi barátjával, Gez Varley-val hozta létre az LFO-t, amely három albumot készített és több sikeres kislemezt jegyzett. A formáció a technótól az acid house-ig sok stílusban dolgozott. 1997-ben Varley kilépett, Bell ezután dolgozott koproducerként Björk negyedik albumán, a Homogenic-en, majd az izlandi énekesnő tíz évvel későbbi anyagán, a Voltán, illetve az azt kísérő világkörüli turnén is közreműködött.
Számos előadó számát remixelte, 2001-ben a Depeche Mode Exciter című lemezének producere volt. Napjaink egyik legnépszerűbb dj-je, Erol Alkan így búcsúzott tőle a Twitteren: “Számomra minden idők egyik kedvenc elektronikus zenei producere marad, emellett személyesen is nagy inspirációt jelentett számomra a pályafutása. Az LFO-t először egy kalózrádióban hallottam 19990-ben, ez az élmény teljesen megváltoztatta az életemet” – írta a dj.
http://www.theguardian.com/music/2014/oct/14/mark-bell-lfo-died-label-confirms