Megérkeztek az első Szigetlakók

A -1. nappal, holnap hivatalosan is megnyitja kapuit a Sziget Fesztiválköztársaság, de a sajtó munkatársainak már ma is volt lehetősége, egy kicsit szemügyre venni az év legnagyobb fesztiváljának helyszínét.

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek idén a higiéniára, ezért a tavainál több illemhely centrumot alakítottak ki. A világítás terén is többet nyújt az idei Sziget, hiszen a meglévő 3 kilométernyi közvilágítás mellé 35-40 kilométernyi díszkivilágítás is társul. Erről a Sziget bejárása közben magunk is meggyőződhettünk, hiszen valóban rekordmennyiségű lampion és fényfüzér van a fákra erősítve mindenfelé. A látványvilág fokozása természetesen nem véletlen: Gerendai szerint az installációk, a díszítés és szobrok mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Sziget megtartsa kiemelt szerepét a fesztiválpiacon. Ezért a szervezők 30 új, kisebb-nagyobb látvány projekttel “turbózták” fel a látnivalókat, amelyek között megtalálható Wahorn András és Wahorn Róbert “Szerelem Szerelem” című alkotása, és Szőke Gábor Miklós fából készült állatszobrai is.

A Sziget számára természetesen nagyon fontosak a külföldi vendégek, akik életét idén a “Festfone” nevezetű szolgáltatással teszik könnyebbé. Ennek lényege, hogy a Festfone tarifások díjmentesen beszélhetnek egymással.