Megérkezett Piestanyba a válogatott

Csütörtökön érkeztek meg a maraton Európa-bajnokság szlovákiai helyszínére a magyarok ifjúsági és U23-as versenyzői. A teljes csapat három részletben utazik ki, minden induló a versenyszámát megelőző nap érkezik, hogy egy gyors pályabejárás, majd egy kiadós alvás után másnap pihenten álljon rajthoz.

A pálya az ORV-k helyszíneként már ismert, a Vág folyó felduzzasztott részén, gyönyörű környezetben található. Tegnap a mastersek páros versenyei zajlottak, amelyekben több magyar egység is eredményesen szerepelt.

A fiatalok a tegnapi megérkezés után, délután már edzettek ismerkedtek a pályával és a futószakasszal. A csapat szállása a pályától 10 perc gyalogos távolságra van egy panzióban.

„Jó körülmények fogadtak bennünket, a pálya kiváló és a szállásunkon a szobák is minden igényt kielégítenek – mondja Weisz Róbert, maratoni vezetőedző. – Úgy néz ki, hogy a meleg is enyhül, a hétvégén talán elviselhetőbb lesz a klíma, mint az elmúlt napokban. Összességében elmondható, hogy minden készen áll a csapat szempontjából a ma reggeli rajtra.”

Az Európa-bajnokság reggel 9-kor rajtol, 23 ország sportolói vesznek részt rajta. A pénteki napon az ifjúsági és U23-as egyesek versenyszámait rendezik meg. A nap folyamán csatlakoznak a magyar csapathoz a felnőtt egyes-, és az ifjúsági páros egységek tagjai. A mieink kiutazásához a költséghatékonyság jegyében több egyesület is hozzájárult azzal, hogy kisbuszaikat térítésmentesen bocsájtották a válogatott rendelkezésére.