Megérkezett Álmos Vezér

Két tiszteletkört követően augusztus 18-án, délután 15.49-kor ért földet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es Terminálján a Sólyom Hungarian Airways Álmos Vezér névre keresztelt első repülőgépe. A Boeing 737-500-ast – melynek érkezését több mint kétszáz meghívott várta – két egykori  Malév-pilóta, Varga Ernő és Schlotter József hozta el az angliai Bournemouthból.

A gép – miután tiszteletét tette a Cargodomb elnevezésű megfigyelőhelyen összegyűlt érdeklődők százai előtt is – bekanyarodott az 1. Terminál elé, hogy az ilyenkor illő zenés diadalív-vízsugár közepette fogadja a hivatalos meghívottak, a sajtó, sőt még egy valódi sólyom madár köszöntését is. Ezután Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways elnök-vezérigazgatója mondott rövid beszédet a gép lépcsőjénél, melyben hangsúlyozta, hogy reményeik szerint többről van most szó, mint egy légitársaság elindulásáról. Bizonyítani fogják, hogy Magyarország a válságos időkben is talpon tud maradni és világszínvonalon tud teljesíteni. Az új magyar légitársaság ennek a törekvésnek kíván a zászlóshajója lenni.

A rövid ünnepi beszédet fotózások követték, a vezérigazgató mellett feltűnt a cég másik két tulajdonosa – Hurtyák Róbert és Lucsik János – is, majd pedig az összes meghívott „birtokba vehette” az elegáns Boeing 737-500-ast: körbejárhatták a fedélzetet, kipróbálhatták az utastér kényelmes üléseit.
Mint arról korábban már beszámoltunk, az új magyar légitársaságnak a tervek szerint október elején indul az első menetrendszerinti járata, induláskor 22 célállomást hirdet meg, év végére pedig már 36 desztináció szerepel kínálatában. A Sólyom Hungarian Airways hatgépes flottával indul, a 110 férőhelyes gépeken 98 turista és 12 business ülést rendeznek be, de a későbbiekben, a hosszú távú gépeken – melyek közt várhatóan Airbusok is lesznek – első osztályt is kínálnak. A Boeing 737-500-as típusjelzésű gépeket az European Aviation Group nevű brit cégtől lízingeli a légitársaság.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*