Megalakult a Magyar-Nevadai Kereskedelmi Kamara

Magalakult kedden Las Vegasban a Magyar-Nevadai Kereskedelmi Kamara – tájékoztatta az MTI-t telefonon Kálmán László nagykövet, Los Angeles-i magyar főkonzul.

    A testület elnöke a Kaliforniai-Magyar Kereskedelmi Kamarát is irányító Szabó Klimovitsky Lívia, a Fed tanácsadói testületének tagja lett.
    “Az újabb kamara fő küldetése az, hogy összehozza a magyar vállalkozókat amerikai partnercégekkel. Szeretnénk ezeket a kapcsolatokat Magyarország felé csatornázni, helyi emberekre támaszkodva, ahogy ez Kaliforniában is működik” – nyilatkozott az MTI-nek Szabó Klimovitsky.
    Rámutatott, hogy a magyar vállalatok amerikai üzleti kapcsolatai bővítésének eredője a két ország gazdasási kapcsolatainak javulása.
    Kitért rá, hogy maga is egy technológiai vállalatok behozatalával foglalkozó cég tulajdonosa, de a kamarában nemcsak ilyenekkel, hanem kereskedelmi cégekkel is foglalkozni kíván. A testület elkezdte felvenni a kapcsolatokat Magyarország külgazdasággal foglalkozó intézményeivel, hogy állami támogatással létrehozott bemutatókkal és cégismertetőkkel fokozza tevékenységének hatékonyságát.
    A testület tiszteletbeli elnöke a 99 esztendős Tihanyi (Czeisler) Ferenc cirkuszművész lett. A kamara megalakulását díszdokumentumban üdvözölte Carolyn G.Goodman, Las Vegas polgármestere.

Forrás:MTI