Megalakult a közgazdasági társaság monetáris politikai szakosztálya

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) monetáris politikai szakosztálya. Ez már a huszonhetedik szakosztály a mintegy háromezer tagot számláló, idén 128 éves Magyar Közgazdasági Társaságon belül – tájékoztatta az MKT hétfőn az MTI-t.

    Az alapító tagok a szakosztály elnökévé Takáts Előd egyetemi tanárt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorát, társelnökévé pedig Banai Ádámot, a Magyar Nemzeti Bank jegybanki eszköztárért és devizatartalék kezelésért felelős ügyvezető igazgatóját választották.
    A szakosztály alapítói olyan szakmai műhely kialakítását tűzték ki célul, amely összefogja mindazokat a magyar közgazdászokat, akik kutatják a monetáris politikát világszerte, vagy aktív alakítói a hazai és nemzetközi monetáris politikai döntéseknek. A szakosztály szeretne olyan szakmai fórumot biztosítani a monetáris politika iránt érdeklődőnek, amely elsődlegesen a monetáris politika koncepcionális kérdéseivel és a gazdaságpolitikai kapcsolatával foglalkozik hazai, regionális és globális szinten egyaránt.

MTI