Még lehet jelentkezni a Virágos Magyarországért versenyre!

Fotó: Juhász Melinda

Fotó: Juhász Melinda

A Magyar Turizmus Zrt. a sajtón keresztül is felhívja az önkormányzatok figyelmét, hogy május 31-én lejár a Virágos Magyarországért verseny jelentkezési határideje.

A Virágos Magyarországért verseny immár több mint két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítőversenye, és talán ennél is több: mozgalom, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezel, biztosítva annak szervezeti és finanszírozási kereteit. Az országos mellett ma már helyi – városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. A megmérettetést huszonegyedik alkalommal hirdették meg. A feltételek a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható az interneten, a mozgalom honlapján, a www.viragosmagyarorszag.hu címen. A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája, mely2014-ben az I. világháborús emlékhelyek környezetének gondozottsága a településen (kiemelten figyelve a jubileumi emlékévre).

A jelentkezési határidő: 2014. május 31.

A verseny fődíja Magyarország képviselete a 2015. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/.