Még két napig kell kibírni a hőséget!

Ma tovább fokozódik a hőség, már az ország jelentős részén 35 fok feletti maximális hőmérsékletekre van kilátás. Egyelőre kérdéses, hogy az elkövetkező két nap valamelyikén eléri-e a hőmérséklet csúcsértéke a 40 fokot. Szerda este érkezik a várva várt lehűlés.

Kedden délelőtt a nyugati és északi területeken várható kevés gomoly- és fátyolfelhő. Ezzel szemben a déli és keleti területeken szikrázóan napos, felhőmentes időre van kilátás. Csapadék sehol sem lesz. Délután a nyugati országrészben változóan felhős időre van kilátás, míg az ország többi részén csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a sok napsütést. Csapadék nem várható. Mérsékelt változó irányú légmozgásra van kilátás, északkeleten időnként megélénkülhet az északias szél. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 38 fok között alakul.
Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Szerdán délen és keleten tetőzik a hőség. Kora délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az érkező hidegfront mentén záporok, zivatarok várhatóak, néhol felhőszakadás és jégeső is lehetséges. Erős lesz az északnyugati szél. 29, 38 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön a front átvonulását követően észak felől felszakadozik a felhőzet, este a déli országrészben lesz már csak erősen felhős az idő. Ezen területeken még elszórtan záporokra lehet számítani. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Csapadék nem valószínű. Élénk lesz az északnyugati szél. 22, 27 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton gyengén gomolyfelhős időre van kilátás. Csapadék nem várható. A nyugati szél élénk lesz. 25, 30 fokra számíthatunk.

Vasárnap északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egy hidegfront mentén záporokra, zivatarokra lehet számítani. Megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.