Még június közepéig tesztelhetjük Kresz-tudásunk

Június 15-ig érhetők el az érdeklődők számára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által megvalósított, ingyenes állami közlekedésbiztonsági programok, a www.tanuloknak.hu és a www.kreszfelrissito.hu.

A 2014 januárjában startolt projektek a közlekedés legfontosabb elemének, a KRESZ-nek ingyenes, rugalmas és gyakori ismétlési lehetőséggel kialakított elsajátítását vezették be Magyarországon. Az eddigi tapasztalatok szerint mind a pedagógusoknak és iskolásoknak kifejlesztett tanulóknak.hu, mind a jogosítvánnyal már rendelkező járművezetőknek felépített kreszfelfrissito.hu sikerrel vizsgázott a célközönség körében. Külön kedvezményként az első 50.000 regisztráló – a tananyagot teljesítve – egyedi e-kuponkódot kap, melyet ez év végéig felhasználva, ingyenesen végezhetik el a jogosítványhoz szükséges KRESZ tanfolyamot.

„Az általános iskolák részvétele kiugróan magas, több oktatási intézmény – főleg Tolna, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében – kiemelkedő eredményeket ért el. Ezen belül is a legtöbbet elvégzett tananyag az 5-6. és 7-8. évfolyam számára kialakított közlekedési ismeretek volt” – mondta Dr. Gottlieb Adrián, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Képzési és Vizsgáztatási Főosztály vezetője.

Május 31-ével zárult az iskolák közötti verseny, a legjobb 20 iskola országos sorrendje a tanulók aktivitása alapján a következő weboldalon megtekinthető: http://www.tanuloknak.hu/Home/StudentStatistics, illetve a legjobb 20 iskola országos sorrendje a pedagógusok aktivitása alapján:

http://www.tanuloknak.hu/Home/TeacherStatistics online felületen olvasható.

Ez a program kidolgozóinak külön büszkeség, hiszen ezt a nagy mennyiségű tudnivalót sokszor még a felnőtteknek sem könnyű megérteniük, de a megfelelő tanári segítséggel könnyen vehetőek az akadályok. A tapasztalatok szerint a gyerekek szeretik, hogy a tanuloknak.hu tananyaga rövid, könnyen érthető és érdekes animációkkal magyarázza el a tudnivalókat.

A már vezetői engedéllyel rendelkező, idősebb korosztály – nemcsak az autóval, hanem motorral és kerékpárral közlekedők is -, hasonló aktivitással és lelkesedéssel tesztelte tudását a www.kreszfelrissito.hu oldalon.

A KRESZ új jogszabályi változásokkal kiegészített e-learning tanyagát 2014. június 15-ig lehet még elsajátítani, vagy a már meglévő ismereteket felfrissíteni.