McLaren: továbbra is szabad a pálya

A McLaren két versenyzője, a mexikói Sergio Perez, és az angol Jenson Button meglehetősen látványosan kergették egymást az egész hétvégi futam alatt. Kemény küzdelem volt, de a csapat mégsem avatkozott közbe.

Jenson Button és Sergio Perez kemény küzdelme Bahreinban  Fotó: Glenn Dunbar/McLaren

Jenson Button és Sergio Perez kemény küzdelme Bahreinban
Fotó: Glenn Dunbar/McLaren

A verseny után viszont sor került egyfajta békítő tárgyalásra, melyről Sam Michael, a csapat sportigazgatója így nyilatkozott:
“Jenson és Checo is elmondták a véleményüket a dologról, mi pedig ismertettük velük a csapat álláspontját, ami meglehetősen egyszerű: a McLaren engedi, hogy versenyzői keményen, de fair módon küzdjenek egymással. Cserébe viszont szeretné, ha pilótái ezt a megelőlegezett bizalmat nem játszanák el.”

Sam Michael hozzátette azt is, hogy szerinte a Forma-1 újkori történetének megannyi izgalmas pillanatát pont a McLaren szállította:

“Ayrton (Senna) és Alain (Prost) az 1980-as évek végén keményen küzdöttek egymással, Ron (Dennis) mégsem alkalmazott csapatsorrendet. Button és Hamilton is nemegyszer tették próbára a csapat idegeit az elmúlt három évben. De mi nem avatkoztunk bele, és ez így volt helyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*