Maya lemezjátszó koncert a Hajón

  1. április 29-én  az A38 Hajó kiállítóterében játssza le a TrioM formáció, első, Maya című lemezét és újabb számait. A lemez világzenei hungarikum, az audiovizuálisan felturbózott koncert pedig valóságos world-music cirkusz lesz.

Bartókot a dadaizmussal, a fadot a punkkal, a népzenét a dzsesszel, a kortársat a játékossággal vegyítik. Tóth Evelin színpadi jelenléte és hangterjedelme meghökkentő és felkavaró, Szalai Péter ütős játéka önálló színházi előadás, Kardos Dániel gitáros ikon időtlensége megnyugtató. Tűz, víz és levegő, a három elemből álló harmónia.

Tóth Evelin a lemez elkészüléséről: A Maya című lemez születése alatt négy hónapon keresztül stúdió körülmények között gyakoroltunk, próbáltunk, komponáltunk. Ezen a ponton a Tóth Evelin TrióM (Tóth Evelin – ének, Kardos Dániel-gitár, Szalai Péter-ütősök) kiegészült egy negyedik taggal, Bartha Andrással, aki sound designerként elektronikus eszközökkel járult hozzá egy innovatívabb, izgalmasabb hangzás létrejöttéhez, ugyanakkor sikerült megtartanunk az intim, akusztikus jelleget is. Lemondtunk a hagyományos, többsávos rögzítésről, élőben és sztereóban vettük fel a kompozíciókat, vagyis minden egyes számot annyiszor játszottunk fel, ahányszor csak kellett, míg mindnyájan úgy nem éreztük, hogy megtörténik a dal. Ez akár azt is jelenthette, hogy egy-egy hibával, tökéletlenséggel az egész lélegzése miatt nem törődtünk, úgy hagytuk érintetlenül. A két Fado feldolgozást leszámítva a lemezen saját szerzemények szerepelnek. Minden dal külön történet, olyan, mint egy novellafüzér, ami összeköti őket az a maya, a káprázat, egy függöny, amin keresztül a valóságot érzékeljük.

Pénteken tehát egy érzékeken túli kaland, egy szellemi és művészeti együttműködés első eseménye  várja az érdeklődőket.  A világzenei fürdőzés után gyógyító kozmetikai ajándékkal is kedveskednek majd a közönségnek.