Mától két hónapig dél-budai végállomásuk és az Oktogon között járnak a nagykörúti villamosok

Mától várhatóan május közepéig dél-budai végállomásuktól az Oktogonig közlekednek a 4-es és 6-os villamosok, a Széll Kálmán tér és a Király utca között pótlóbuszok viszik az utasokat.

    Május 23-áig éjjelente 0 és 4 óra között a 6-os villamos teljes vonalán buszok közlekednek. A nagykörúti villamosok vonalán járó pótlóbuszok csak hétvégén a nappali órákban állnak meg a Margitsziget megállónál. Változik továbbá a 91-es és 191-es, a 116-os, valamint a 931-es busz menetrendje.
A változások az autósokat is érintik: a 4-6-os villamospótló számára a Nagykörút és a Margit körút egyes szakaszain buszsávot jelölnek ki, míg útvonala más részein egy közös sávban haladhat a busz- és autóforgalom, ezért a Margit körút–Tölgyfa utca–Margit híd–Szent István körút–Teréz körút útvonal mindkét irányban nehezen lesz járható.
A Széll Kálmán térről és a Széna tér felé vezető kétszer kétsávos útpálya jobb oldali két sávját lezárják, ezért a forgalom a bal oldali útpályán, irányonként egy sávon haladhat. Emellett csütörtöktől több hónapra egyirányúsítják a Várfok utca Vérmező út és Csaba utca közötti részét a Csaba utca felé. Továbbá a Szent István körúton, valamint a Margit híd budai hídfője és a Széna tér között több szakaszon is vágányfelújítási, valamint -építési munkák akadályozzák majd a közúti forgalmat várhatóan szintén május közepéig.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt javasolja: aki teheti, május közepéig kerülje el a Nagykörutat. A villamos helyett lehetőség szerint utazzon az M2-es metróval, az autóval közlekedők pedig a Margit híd helyett válasszák az Árpád hidat vagy az Erzsébet hidat.
A BKK korábbi tájékoztatása szerint a változtatásokra a nagykörúti villamospálya és a Széll Kálmán tér felújítása, a Margit híd garanciális javítási munkálatai, valamint a budai fonódó villamoshálózat kiépítése miatt van szükség; a munkálatok már szombaton megkezdődtek.

Forrás:MTI