MASZSZ: a kormány feje tetejére állított egy ágazatot

Ismét politikai döntést hozott a kormány, amellyel feje tetejére állította Magyarország egyik ágazatát – vélekedett a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke a vasárnapi boltzár megszüntetéséről.

    Kordás László az MTI-nek kifejtette: a szövetség nehezményezi, hogy mindez szakmai egyeztetés nélkül történt, úgy vélik bölcsebb lenne, ha figyelmet fordítana a kormányzat a munkaadók és a szakszervezetek jelzéseire.
    Több témában is lenne javaslata a MASZSZ-nak – így például a nyugdíjrendszer rugalmasabbá tételéről, valamint arról, hogy a nyolc órában foglalkoztatottak keresete érje el a létminimumot – a kormány azonban nem hallgatja meg ezeket – mondta. Kordás László emellett hiányolja, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) fennállása óta nem is ült össze, csupán a monitoring bizottság.
    Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hétfőn délelőtt jelentette be, hogy a kormány azt javasolja, a parlament vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást. A tárcavezető a döntést egyebek mellett azzal magyarázta, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben.

Forrás:MTI