Másokat szeretni…

A Jazzékiel életében megtört a csend. A banda 3 évig állt, most viszont friss anyaggal, új hírekkel jelentkeznek: Megjelent a Másokat szeretni című album. Jakab Péter és Hegyi Áron azt mondja: “14 év alatt olyan sok változáson ment keresztül ez a zenekar, és a zene amit játszunk, hogy igazából lemezenként változtathattunk volna nevet is… Megtehettük volna, de nem tettük meg sok évig, úgyhogy most már ez hozzánk nőtt, már így temetnek el.”

A fiúk azt mondják nem feltétlenül a termékenység jellemző rájuk, viszont amit csinálnak, azt igyekeznek minőségi módon tenni. “Mi egy alternatív zenekar vagyunk, nincs nyomás a vállunkon, tehát igazából úgy csinálhatjuk, ahogy a kedvünk tartja. Hála az égnek megteremtettük magunknak azokat a feltételeket, hogy nem igazán függünk, úgy bánunk vele, ahogyan tudunk, és akarunk, így belefér az, hogy átgondoljuk jó alaposan a dolgokat. Meg kellett őszülnöm ahhoz, hogy ezeket a magvas gondolatokat hitelesen tudjam tolmácsolni…”

A Jazzékiel tehát él és virul, lemezbemutató kapcsán legközelebb március 13-án Szegeden találkozhatunk velük. “Tanultunk a hibáinkból, nem akarunk már minden hétvégén menni, inkább kevesebb legyen, az viszont magasabb minőségben.”