Második hely a francia futamon!

A szezon utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a European Junior Cup mezőnye. Sebestyén Péter az összetett kilencedik helyén várta a francia pályán megrendezett viadalt.

A pénteki szabadedzésre sikerült a motor futóművet jól beállítani, de sajnos a legutóbbi futamon is felmerülő elektromos hibát nem sikerült orvosolni. Megint a végsebességgel volt probléma, de a műszaki hiba ellenére tudta az élmezőnnyel tartani a tempót, a szabadedzést így a 8. helyen zárta.
Sebestyén Péter: “A szombati időmérőt vizes pályán kellett teljesíteni, melyet szerelõimnek, Dede Istvánnak, illetve Drimba Zolinak köszönhetően, – akik kijavították a technikai problémát – jól indítottam. Néhány kör jután elkezdtem gyorsulni. Már az elsõ gyors körömben a szektorok ideje alapján a 6. helyre kvalifikálhattam volna magam, de sajnos leintették az edzést, mert felolajozták a pályát, így a korábban megfutott 11. pozícióval kellett megelégednem.”

 A vasárnapi verseny számomra nagyon kalandos volt. A 11. helyről sikerült  – idén először az első helyig felküzdenem magam, amikor azonban piros zászlóval intették le a futamot, mert két versenyző bukott, akik közül az egyik a bukótérben maradt. Öt körösre mérsékelték a távot, a futamot pedig a Superbike után ismételtek meg. Ezt már az 1. helyről kezdtem (hiszen első helyről intettek le), egészen az utolsó kör, utolsó fordulójáig az élen álltam, amikor utólért egy spanyol versenytársam, és megelőzött. Az utolsó körre elfáradtam, soha eddig semmilyen egészségügyi problémám nem volt, de a jobb kezem nemrég bedurrant, gyógyszerrel és injekcióval is kellett kezelni. 

Mindössze egy tizeddel előztek meg, jó lett volna nyerni, de semmi okom bánkódni, az idén először végre dobogóra állhattam, így nagyon boldog vagyok. Szeretném megköszönni Drimba Zoli, Dede István szerelőimnek a munkájukat és azoknak, akik itthon motorozási lehetőséggel segítettek. Nagy bulit biztos nem most csapunk, úgy is mondhatom, hogy tizenhét órás haza vezetéssel és holnapi iskolával ‘ünneplem’ a dobogós helyezést J.“

Sebestyén Péter a francia Magny Cours pályán megszerzett második helyével az összetettben a negyedik helyre zárkózott fel, a fiatal tehetség célja, hogy az utolsó futamon is dobogóra állhasson, az összetettben is a top háromban szeretné az évet zárni a European Junior Cup-ban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*