Marilyn Monroe-t ábrázoló 32 fotóját árvereznek el

Marilyn Monroe-t ábrázoló 32 fotót árverez el Dominic Dale profi sznúkerjátékos, aki 25 éven át gyűjtötte a színésznőt ábrázoló eredeti papírképeket – közölte a Mullock’s brit aukciósház.

    A Mullock’s darabonként 500 fontra (185 ezer forintra) becsülte a képek árát, ám hasonló felvételek “ennek ötszöröséért keltek el”.
    A kizárólag interneten folyó árverésen Monroe-ról szóló mintegy ötven könyvre is lehet licitálni. Az amerikai sztár képeinek ez az egyik legnagyobb magángyűjteménye – mondta a Mullock’s illetékese.
    A 32 fotó Monroe teljes pályafutását bemutatja. Van köztük egy felvétel, amelyen a színésznő halottnak tetteti magát. Ez néhány hónappal az előtt történt, hogy 1962-ben elhunyt.
    A Monroe-val kapcsolatos dokumentumok szakértője, Richard Westwood-Brookes szerint továbbra is “óriási az érdeklődés” a színésznő iránt, noha már több mint ötven éve nem él.
    “Ő még mindig elbűvöli az embereket, miközben más sztárok fénye egyre halványabb. Az aukciók alapján úgy tűnik, Elvis Presley neve például egyre kevésbé vonzó.
    
    (http://www.bbc.com/news/uk-england-shropshire-30200652)
Forrás:MTI