Marge is ott van az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntős csapatában

Marge is az elődöntősök mezőnyét erősíti – derült ki A Dal 2014 sajtótájékoztatóján. Az énekesnő Morning Light című dinamikus dalával jutott be a legjobb harminc közé, melyet az Eurovíziós Dalfesztiválra készített Szakos Krisztián producerrel.

 

A 435 beérkezett dal közül szakmai zsűri válogatta ki a legjobb 30-at, A Dal 2014 december 11-i sajtótájékoztatóján pedig kiderült, hogy Marge is ott lesz a következő Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntősei közt.  Az elődöntők után februárban dől el, melyik dal és előadó képviseli hazánkat 2014 májusában az Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában.

 

Marge Morning Light című száma egy izgalmas vállalkozás, melyben az énekesnő egyedi hangzását a populáris zenei viadal stílusával vegyíti. A szerzemény – amellett, hogy illeszkedik a különleges Marge-hangzáshoz – kifejezetten az Eurovíziós Dalfesztiválra készült, és illeszkedik a műsor pozitív, emelkedett hangvételéhez.  ,,Ez egy nagyon poztív időszaka az életemnek, melyhez mind szövegvilágában, mind hangzásában nagyon jól illeszkedik az elkészült versenydal és nagyon örülök a végeredménynek”” – mondta Batta Zsuzsanna énekesnő. A dal szövegírója Marge, zeneszerzője pedig Szakos Krisztián, aki olyan hazai tehetségek producereként is ismert, mint Ákos vagy Caramel.

 

Marge 2010-ben debütált And című lemezével. A sokszínű dalszerző és előadóművész 2013-ban átfogó arculatváltáson és zenei megújuláson ment keresztül: keserédes, soulos, triphopos hangzását a kortárs popzene legfrissebb áramlatainak izgalmas stílusjegyeivel gazdagította. Ennek keretében megjelent Stronger című kislemeze, melyet egy exkluzív színpadi show-val egészített ki és amelyről a címadó dal hamarosan videoklip formájában is debütál. Az énekesnő februárra ígéri Under the Visible Line című nagylemezét. A show-ról rövid koncertvideó is készült Under the Visible Line Show címmel az ősz folyamán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*