Március 15. – Gyurcsány Ferenc: merjetek megküzdeni a szabadságotokért, különben a nemzet szégyenévé váltok

A Demokratikus Koalíció elnöke azt tanácsolta hallgatóságának a párt szerdai, budapesti nagygyűlésén, hogy merjenek megküzdeni a szabadságukért, “különben jogfosztottak lesztek és a nemzet szégyenévé váltok”.

Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti nagygyűlésén, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján tartott megemlékezésén az Egyetem téren 2023. március 15-én. MTI/Balogh Zoltán

    Gyurcsány Ferenc az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján tartott rendezvényen azt mondta: a DK lesz az otthona a Fidesszel szemben állóknak.
    A DK józan, hazafias európai politikát folytat, alapelvei egyszerűek: az ember szabad és erre a szabadságra vigyázni kell. Továbbá az erős nem élhet vissza hatalmával, a gyengét pedig segíteni kell, mert ő is ember – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.
    “A zsarnokkal küzdeni kell és nem tárgyalni” – mondta. Az odaadott szabadság mindig visszavehető, amelyért megküzdöttek, az nem – figyelmeztetett a DK elnöke.
    “Legyetek büszkék arra, hogy szabadok akartok lenni! (…) A Dobrev-kormány a megoldás, tessék támogatni!”- hangoztatta Gyurcsány Ferenc. MTI