Már megint egy banális technikai hiba…

Spitzmüller Csaba és Bazsó Attila bízott benne, hogy a változékony időjárási körülmények közepette megfelelő gumiválasztással ismét ott lehetnek a mezőny első öt párosa között, sőt akár a dobogóért is harcban lehetnek majd. A Full-Gas Motorsport Egyesület kettősének félelmei aztán megvalósultak, hisz az első nyárásvölgyi szakaszon pont a rossz abroncsválasztás miatt csak az abszolút 11. és a 2-es kategória 6. idejét teljesítették, de a legrosszabb még hátra volt, mert a következő gyorsaságin kiesetek egy újabb bosszantó technikai hiba miatt.

Spitzmüller Csaba:
Megint egy nulla pont, megint egy csalódás, de természetesen most is igyekszem pozitív maradni, ebből is tovább kell építkezni. Szerencse, hogy egy lassú kanyarban történt, ami történt és nem 5-800 méterrel, vagy kilométerekkel korábban vagy később, mert egyébként egy rendkívül gyors pályán voltunk az erdőben, úgyhogy nagyon szerencsésen úsztuk meg ezt az esetet mi is és a nézők is. Ha máshol szakadt volna a kerék, akkor nagyobb baj is történhetett volna.

Mindenféle előjel nélkül jöttünk végig az orfűi szakaszon és abban az elágazásban, ahogy elkezdtünk kanyarodni, próbáltam teljesen kiengedni a korlát mellé, hogy ne terheljük a gumikat, mert intermédia abroncsokon voltunk.

Egyébként is fel volt száradva az út, előtte mindenhol kerestem a nedvesebb foltokat és akkor egy pillanat alatt, hallottunk egy koppanást és már benne is voltunk a korlátban. Reagálni se volt időm, vagy fékezni, gyorsan lezajlott az egész. A jobb első kerék öt tőcsavarja törött el egyszerre. A sokéves versenyzői karrierem alatt még nem is találkoztam ilyennel, de hát most már ezen is túl vagyunk.

Ahogy idén sajnos szinte minden verseny után elmondtam, nem csüggedünk, megyünk előre. Idén még biztosan rajthoz álunk valahol, jövőre pedig ismét megpróbáljuk felvenni a versenyt a legjobbakkal, ezt megígérhetem!