Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem Szenior akadémiájára

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem (SE) Szenior akadémiájának október 4-én kezdődő őszi előadássorozatára; az online, ingyenes előadásokon bárki részt vehet.

    Az érdeklődők a programsorozaton az egyetem vezető professzorainak tolmácsolásában nyerhetnek bepillantást az orvostudomány legújabb eredményeibe és kaphatnak hasznos ismereteket a leggyakoribb betegségekről, megelőzésüktől a felismerésen át a terápiáig – áll a Semmelweis Egyetem MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
Az őszi szemeszter tíz előadásában a jövő radiológiájáról, a konduktív nevelés alapelveiről és gyakorlatáról, a poszt-Covid tünetegyüttesről gyermek- és felnőttkorban, a vese és a hasnyálmirigy fontosságáról lesz szó, valamint a betegközpontú gyógyszeradagolási formákról, a szívtranszplantációról és a mesterséges intelligencia szerepéről az egészségügyben.
Az előadássorozat ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni csak egyszer kell a Szenior akadémia honlapján, a sorozat megkezdése előtt. Az első ezer regisztráló vehet részt a programsorozaton, tekintettel a Zoom alkalmazás létszámkorlátjára. A szervezők azt kérik, csak az regisztráljon, aki valóban részt vesz az előadásokon.
A programsorozatot október 4. és december 13. között, hétfőnként 18 órától tartják, kivéve a november 1-i munkaszüneti napot.
Az SE alapításának 250 éves jubileumára emlékezve 2019-ben indította el a lakosságnak, főként az idősebb korosztálynak és hozzátartozóiknak szóló ingyenes sorozatát. A program témáit úgy állították össze, hogy az orvosi kutatások, új technológiák mellett helyet kapnak a népbetegségek is. A mostani, ötödik szemeszter újdonsága, hogy ezúttal a Gyógyszerésztudományi Kar és a Pető András Kar oktatói is tartanak előadásokat.

MTI