Már készül a korcsolyapálya a Bécsi Városháza előtt

Jegalom_allo_c__stadt_wien_marketing_01Huszadik alkalommal csinálnak jégpályát a Városháza előtti térből, a Rathausplatzból Bécsben. A Jégálom nevet viselő rendezvény tavaly több mint 650 ezer látogatót vonzott.

Hamarosan ismét lehet korcsolyázni a Bécsi Városháza előtti téren, a Rathausplatzon, ahol 2015. január 23-tól mézeskalácsillat és átszellemültség helyett pazar fényjáték, hütte, diszkózene és egy több mint 7.000 négyzetméteres korcsolyapálya várja a látogatókat.

A Christkindlmarktot huszadik alkalommal felváltó Jégálom (Wiener Eistraum) 2015. március 8-ig tart nyitva délelőtt 9 és este 10 óra között. A felnőttek 6 euró 50 cent, a 14 év alatti gyerekek pedig 5 euró ellenében róhatják a köröket a világ egyik legnagyobb mobil műjégpályáján, amelyhez egy 750 méter hosszú Álomösvény is tartozik. Ez a Városháza park fái között kanyarog végig. A kezdőknek egy 450 négyzetméteres külön jégfelület is ingyen a rendelkezésükre áll, amely esténként curling-pályákká avanzsál. A látogatókat előmelegített korcsolyacipők, az egészen piciket pedig ingyen kacsák és fejvédők várják.

Aki elfáradt, vagy inkább csak nézni szereti a jégen zajló zsibongást, az többek között egy igazi hütte vendégeként lehet részese az élménynek.

A tavaly összesen 650 ezer látogatót vonzó Jégálmot a bécsi óvodás, iskolás és napközis csoportok hétköznap 16 óráig ingyenesen használhatják.