Már csak négy tizedre a döntőtől – Luigi Motorsport

2015. július 19-21. között a németországi Esteringen került megrendezésre a FIA Rallycross Világbajnokságának soros futama, amelynek keretein belül került lebonyolításra az S1600-as kategória Európa-bajnoki küzdelmei is.  A szombaton kezdődő futam nevezési listáján megtalálhattuk Luigi nevét is – Skoda Fabia Mk II.

A legutóbbi belga futam utolsó időfutamát követően Luigi elégedetten csettintett, miután újra ugyanazt a feelinget érezte az autóban,amiért érdemes versenyezni, ami szinte azonnal feledtette vele az idei nagyon nehezen induló szezon keserveit.

A nyirádi  OB és CEZ futamgyőzelem után Luigi bizakodva várta az esteringi EB futamot.

Remekül indult a futam, ugyanis egy hetedik hellyel nyitott Luigi a Skodrival. A második időfutamban azonban jelentős hátrányba került  Luigi, aki három egészsége keréken és egy lötyögő jobb elsővel – törött lengőkar kitámasztóval – fejezte be az időfutamot.

 A szombati nap harmadik időfutamában megszerzett 10. hely után Luigi az összetettben is a 10. helyen, elődöntős pozícióban fejezte be az első napot.Vasárnap a negyedik időfutamban a tét az elődöntőbe kerülés volt, ami sikerült, ugyanis Luigi behúzta az első, páratlan helyezési számúak elődöntőjének hatodik rajtkockáját, az összetett 11. helyének köszönhetően.

Az elődöntő első kanyarjában Luigi a második helyen fordult el. Sikerrel védte a pozícióját a futam alatt, azonban a jóker kört követően sajnos ketten is befurakodtak elé, így egy hajszállal, de lemaradt az S1600-as kategória döntőjéről. A két elődöntő eredményei alapján Luigi a hetedik helyet szerezte meg, amely karrierje eddigi legjobb eredménye.

Azonban Luiginak  nem lóg az orra, ugyanis tudja annak a receptjét, hogy miképpen tud majd előrébb lépni a következő svédországi futamon.A csapat és szurkolói a jövő héten Skandinávia felé veszik az útjukat. A következő állomás Höljes, Svédország,  ahol cél a kategória döntőjébe jutás. Ennek érdekében egy éles tesztre beugranak a már gyors Skodával, a Rallycross Challenge Europe szezonnyitó sosnovai futamára.

Luigi Motorsport