Már a fővárosban II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye

A harmadik napra már a 440. kilométeren is átlépett a mezőny, amire a fővárosba, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközponthoz érkeztek a futók és a kerékpárosok.

Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A nap sportteljesítményei között kiemelendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltó parancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna-Fadd 7 km-es távot.

A szerkszárdi rajtot követően Tolna, Fadd, Dunaszentgyörgy, Paks, Bölcske, Dunaföldvár, Dunavecse, Szalkszentmárton, Tass, Kunszentmiklós, Apaj, Kiskunlacháza, Szigetcsép, Szigethalom volt az útvonal a Törley fellegvárba. A Szív Bajnokai Séta is tovább folytatódott, most Dr. Zima Endre kardiológus és Beck Mónika a Testnevelési Egyetem sajtóreferense és Rippel Ferenc világhírű artista fogta kézen a gyerekeket a  jótékonysági sétán.

A futók fogadására Szabolcs Attila a térség országgyűlési képviselője, és Kovács György a Törley Kft. ügyvezető igazgatója érkezett. A program része volt a Chevaliers Törley Pezsgőlovag Rend 134. évi avatási ceremóniája, ahol Dr. Zima Endrét, Rippel Ferencet, Hrutka Jánost és Balla Attillát a Törley Pezsőlovag Rend tagjává avatták, egy díszes ceremónia keretében.

Ma reggel Diósdról egy félmaratonnal indult a Nemzeti Bor Maraton mezőnye Balatonfüredre.