MÁJUS 22-IG VÁRJÁK A RUHAADOMÁNYOKAT

Szűk két hétig lehet még leadni a felajánlásokat az Adok-Kapok Napokon

 

A súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya alapján Magyarország a negyedik legrosszabb helyen áll az Európai Unió 28 tagállamából az Eurostat 2015-ös adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy több tízezer család él hazánkban nagyon nehéz körülmények között. Számukra minden egyes felajánlás számít.

Az Eurostat felmérésében Magyarországon a negyedik legnagyobb azoknak az embereknek az aránya az összlakossághoz képest, akik nem tudják kifizetni a számláikat, nem tudnak megfelelően fűteni télen és akiknek a mindennapi étel, ruházat beszerzése is problémát jelent. Ezek a lesújtó körülmények a gyerekeket is komolyan érintik; a Magyar Tudományos Akadémia és az Eurostat 2014-es felméréséből kiderült, hogy a szegénységben élő 7 év alatti gyermekek aránya 42,2 százalék. Ezzel az adattal sereghajtók vagyunk a visegrádi országok között is.

Az Adok-Kapok Napok egyike azon kezdeményezéseknek, amelyek a fenti elkeserítő képet szeretnék árnyalni. A Premier Outlet 4 évvel ezelőtt hozta létre az akciót az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésével. A kezdeményezés az évek során az ország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciójává nőtte ki magát. A cél az, hogy minden tavasszal lehetőséget biztosítsanak az emberek számára megunt vagy kinőtt, de még jó állapotban levő ruháik felajánlására. Az akció során évszaktól, nemtől és mérettől függetlenül minden ruhaadományt szívesen látnak. A segélyszervezet munkájának köszönhetően az összes felajánlás gazdára talál, legyen szó felnőtt vagy gyermekruháról, téli kabátról vagy akár nyári pólóról. Az idei ruhagyűjtés egyik kiemelt feladata a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítése, így játékokat és sportszereket is leadhatunk.

 

Mivel az Adok-Kapok Napok május 22-én lezárul, így a szervezők mindenkit arra bíztatnak, hogy a következő szűk két hétben hozzák el felajánlásaikat a Premier Outletbe. Ezt követően kezdetét veszi a felajánlások szétosztása az ország teljes területén. Természetesen a látogatók felajánlása nem marad hála nélkül.