Magyarországon is bemutatkozott a MINI JCW Countryman.

Idén június végén a MINI John Cooper Works pályanapok rendezvény alkalmával mutatkozott be a MINI JCW Countryman modell Magyarországon. Az immár teljessé vált Countryman modellcsalád legerősebb tagja, a 231 lóerős John Cooper Works modell a márka sportvonalát egészíti ki. Az autó a 136 lóerős Countryman Cooper, a 192 lóerős Cooper S után a harmadik és egyben legerősebb benzines MINI Countryman modell. A speciális kialakítású John Cooper Works modell ALL4 intelligens összkerékhajtást kínál szériában, melyhez 8-fokozatú Steptronic Sport automata váltó társítható, mellyel a valaha volt legnagyobb MINI akár 6,5 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/h-s sprintet. A legsportosabb modellt a 18”-os keréktárcsák, a Brembo sport fékrendszerrel szerelt sportfutómű, az autó aerodinamikáját optimalizáló spoilerek és levegőbelépőnyílások, valamint a John Cooper Works logók teszik különlegessé. A 231 lóerős MINI TwinPower Turbo erőforrás 350 Nm-es nyomatéka, az autó nagyon közvetlen kormányzása és gázreakciója, valamint a sportfutómű menetdinamikai képességei egyedülállóan sportos vezetési élményt kínálnak a prémium kompakt SAV/SUV kategóriában. A típusspecifikus sportülések és az elődmodellhez képest jelentős mértékben megnövelt térkínálat, valamint a 450 literes csomagtér a család akár egyetlen, teljes értékű autójává teszik a JCW Countryman-t. Az esemény során lehetőség adódott a teljes JCW kínálat vezetésére, míg a 3-ajtós, a Cabrio és a JCW Clubman modellek a versenypályán, az új JCW Countryman pedig közúton bizonyította menetdinamikai képességeit.

P90268136-mini-jcw-workout-days-in-hungary-07-2017-600px

Az eseményen részt vett Szabó Gabriella, olimpiai aranyérmes kajakozó, a MINI Magyarország márkanagykövete, aki egy John Cooper Works Cabrio modellt tett próbára az örkényi Euro-Ringen. “Már két hónapja MINI Countryman-t vezetek, amit egyszerűen imádok, de a JCW Cabrio olyan hihetetlen dinamikus vezetési élményt adott, ami minden várakozásomat felülmúlta. Az autó nagyon direkt kanyarban is, fantasztikus sebességre képes a pályán, miközben végtelenül stabil és biztonságos. Valódi, eredeti MINI-s érzés volt vezetni”- mondta el Szabó Gabriella az esemény kapcsán.

“A MINI palettája az elmúlt 2-3 évbe teljesen megújult, a 3 és 5-ajtós hatch, a Cabrio, az alsó-középkategóriás Clubman és a friss Countryman után, már az összes modell sportváltozata is elérhető. A John Cooper Works sport-márka gyökere az 1960-as évek elejére tehető, az 1967-es, idén éppen 50 éves évfordulóját ünneplő MINI Cooper Monte-Carlo Rally győzelem gazdag történelmet írt. Ma a MINI kínálata az egyik legfrissebb a prémium kategóriában, melynek John Cooper Works modelljei további lehetőséget jelentenek a márka hazai és nemzetközi térnyerésében. Az előző Countryman JCW kiviteléből nagyságrendileg 10 000 db-ot adtak el világszerte, úgy gondoljuk, hogy a friss, már egy méretkategóriával feljebb lépett újdonságnak minden esélye megvan arra, hogy elődje sikerét túlszárnyalja” – mondta el Oros Attila MINI márkavezető a MINI JCW pályanapok esemény kapcsán.