Magyarország lesz a 2015. januári Linzi Utazás Kiállítás díszvendége

becsSajtótájékoztató keretében jelentették be Bécsben, hogy a 2015. január 22-24. között a felső-ausztriai Linzben rendezendő Utazás Kiállítás (Ferien Messe Linz – www.ferien-linz.at) díszvendége Magyarország lesz.

A Magyar Turizmus Zrt. részvételével és koordinálásában a hazai turisztikai szolgáltatók a háromnapos rangos turisztikai seregszemlén mutatják be aktuális ajánlataikat. A magyar bemutatkozás fókuszpontja a fiatal célcsoport megszólítása érdekében a kényeztető wellness ajánlatok bemutatásán lesz, hangsúlyozva, hogy hazánk prémium termékekkel és szolgáltatásokkal, illetve jelentős ár-érték előnnyel várja az osztrák vendégeket – emelte ki a sajtótájékoztatón Kovács Balázs, az MT Zrt. bécsi irodájának vezetője. Stefan Wisiak, a vásárszervező Reed Messe igazgatója elmondta: a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletében olyan stratégiai partnert találtak, akik képesek a turisztikai kínálatuk innovatív és színvonalas prezentációjával rengeteg érdeklődő látogatót vonzani a linzi Utazás Kiállításra. A turisztikai márkaüzenethez illeszkedő módon tervezett magyar megjelenéshez háromnapos folyamatos színpadi program és egy szakmai kísérő rendezvény is kapcsolódik. Médiapartnerek az ORF, a traveller szakmai-, s az OÖ Nachrichten napilapok lesz.

Az elmúlt évben az Auf nach Ungarn mottó jegyében Linzben rendezett nagyszabású magyar napok hatására idén a korábbinál is nagyobb érdeklődés mutatkozott a magyar turisztikai stand ajánlatai iránt. Idén januárban rekordszámú hazai társkiállító jelezte részvételi szándékát a linzi vásárra az MT Zrt.-nél. Az MT Zrt. négy éve megkezdett stratégiai munkájának eredményeként mára egyre több osztrák utazásszervező hirdeti a kelet-magyarországi ajánlatokat is. Felső-Ausztria piacvezető utazásszervezője (www.sabtours.at) az idei vásáron jelentkezett először „wellness a pusztában” csomagajánlatával, amelynek keretében Hajdúszoboszlóra és környékére szervez utakat.

Tekintettel arra, hogy Felső-Ausztria az egyik legstabilabb, fizetőképes tartománya Ausztriának, a magyar turisztikai kínálat bemutatása rendkívül fontos. Ennek érdekében az MT Zrt. stratégiai céljai közé tartozik a tartományban való jelenlét folyamatos biztosítása. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.

(Kovács Balázs (MT Zrt.) és Stefan Wisiak (Reed Messe) bejelentik Magyarország díszvendégségét.)