Magyarország az osztrák utazási irodák kirakatában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete az utazási irodán keresztül érkező osztrák vendégek számának növelése érdekében rendhagyó kampányba kezdett.

oruvisionA Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete az utazási irodán keresztül érkező osztrák vendégek számának növelése érdekében – több ausztriai turisztikai képviselettel (www.corps-touristique.at) közösen, Ausztria piacvezető turisztikai kommunikációs cégével (www.oruvision.com) együttműködve – rendhagyó kampányba kezdett. Az országszerte fél tucat utazási iroda közel 100 kirakatában elhelyezett plazmaképernyőkön kedvelt turisztikai célországok mutatkoznak be jellegzetes turisztikai termékeikkel, feltűnő és hívogató utazási ajánlataikkal. Magyarországot az egészségturizmus fellegváraként pozicionálja az MT Zrt. Ausztriában, ennek megfelelően az újszerű forgalomélénkítő kampány keretében a fürdők életképeivel és kapcsolódó ajánlatokkal találkozhatnak a járókelők és az osztrák utazási irodákba betérő vendégek. Az akcióban olyan neves osztrák irodák vesznek részt, mint pl: Blaguss, Colombus, Ruefa, Gärtner Reisen, ÖBB Rail Tours.

Ausztriából a szervezett beutaztatások a teljes osztrák vendégforgalom közel 10%-át, míg a látogatóforgalom alig 1,5%-át teszik ki hazánkban. A csomagtúrák 80%-a utazási irodán, míg közel 20%-a on-line foglalási rendszeren keresztül talál gazdára. Ausztria az egyik legtipikusabb B2C piacunk, ahol a nagyközönségi kommunikáció kulcsszerepet játszik, jóllehet a piaci részesedés fenntartása és további növelése érdekében a külképviselet folyamatosan növeli aktivitását a B2B területen is. Az Ourvison kommunikációs céggel való mostani együttműködés mindkét fenti stratégiai cél megvalósulását egyszerre szolgálja. A fentieken kívül a Colombus Reisen-nel és a Hofer Reisennel kiterjedt DM-akciót is folytat az MT Zrt. képviselete. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról, a stratégiai elképzelésekről további infó itt: http://at.gotohungary.com/dokumentumok .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*