Magyar Termék Nagydíjas az ExperiDance Táncszínház

Dijatado 2016. szeptember 6-án az Országház Felsőházi Termében ünnepélyes keretek között került sor a Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjátadójára. Idén 19. alkalommal tüntették ki azokat a vállalkozásokat és személyeket, akik tevékenységük vagy megvalósított termékük kifogástalan minőségével hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez és a társadalom gazdagodásához. Idén az ExperiDance Táncszínház, és annak teljes művészeti tevékenysége is bekerült a Magyar Termék Nagydíjasok illusztris társaságába.

Hazánk legrangosabb minősítő rendszerének elismeréseként Román Sándor, a tánctársulat alapító-művészeti vezetője, valamint Vona Tibor az ExperiDance alapító-ügyvezető igazgatója vette át a védjegyhasználatot szimbolizáló trófeát és díszoklevelet. Kulturális kategória második éve létezik a díjon, tavaly a Madách Színház Mamma Mia! című produkciója volt díjazott, idén az ExperiDance Táncszínház mellett – többek között – a Budapesti Operettszínház A Csárdáskirálynő című előadása kapta meg.

Az ünnepségen beszédet mondott és a kitüntetéseket átadta: Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Potápi Árpád János a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, valamint Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

 

Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke beszédében kiemelte: „a korábbi legsikeresebb pályázati főcsoportok mellett előtérbe kerültek a kulturális termékek és szolgáltatások is, melyek némelyike ugyancsak képes lehet a határokat átlépve növelni Magyarország nemzetközi ismertségét, elismertségét.”