Magyar srácok dalát pörgeti David Guetta

A StadiumX után Rendes Pénz a legújabb VIVA PUSH felfedezett

A VIVA PUSH minden hónapban más-más feltörekvő formációt támogat és ismertet meg a hazai közönséggel, a zenecsatorna decemberben a Rendes Pénznek szavazott bizalmat. A Halott Pénz és a Punnany Massif zenészeiből álló alkalmi formáció ABBA című dalával robbant be a köztudatba. Egyre sikeresebb a StadiumX is, akik VIVA PUSH felfedezettként indultak, most pedig már a VIVA Chart Show első helyén állnak, olyan világsztárokat utasítva maguk mögé, mint Katy Perry, Avicii, vagy éppen Pharrell Williams.

A VIVA PUSH szeptemberben indult az MTV hasonló nevű kezdeményezésének mintájára. Célja, hogy elsősorban helyi feltörekvő előadókat ismertessen meg szélesebb közönséggel, többek között speciális tartalmak, emelt számú klipjátszás és online felületeken való részvétel segítségével. Decemberben a Rendes Pénz a csatorna felkaroltja. A formációt két pécsi rapper: a Halott Pénzes Marsalkó Dávid és a Punnany Massifból ismert Felcser Máté, alias RendbenMan alkotja. Innen származik az alkalmi kollaboráció találó neve, a Rendes Pénz is, amely az ABBA című számmal vált népszerűvé.

Mátéval régóta jó ismerősök vagyunk, egymástól két utcányira nőttünk fel, és szakmai kapcsolatunkból gyorsan barátság szövődött. Együtt találtuk ki a koncepciót, a zenét és a szöveget is közösen alkottuk, és a látványos videót is mi terveztünk. Élveztük a klipforgatást, ami igazi házibuli hangulatban telt –  az egész projekt egy valódi örömzenélés, nagyon inspiráló Mátéval dolgozni. A Halott Pénz és a Punnany Massif között is nagy az összhang: több alkalommal koncerteztünk együtt, közös fellépéseinken ezentúl az ABBA is felcsendül majd.” – árulta el Dávid, a decemberi VIVA PUSH győztes Rendes Pénz formáció tagja.

A VIVA PUSH hatalmas lehetőséget adhat a feltörekvő hazai előadóknak, és színvonalas, új zenéket ismertethet meg a zenerajongó közönséggel. A kezdeményezésnek nemzetközi fronton olyan előadók köszönhetik sikereiket, mint John Newman, Lorde, Charlie XCX, Icona Pop, Sam Smith és Iggy Azalea. A StadiumX-szel is nagyot fordult a világ, amióta szeptemberben őket választották az első VIVA PUSH felfedezettnek, olyannyira, hogy a duó most a VIVA Chart Show első helyén áll. A Dave Martin és Sullivan alkotta progresszív houseban utazó srácok Howl At The Moon című felvételét olyan világhírű DJ-k pörgetik, mint Avicii, Nicky Romero vagy éppen David Guetta, aki a Balaton Soundon fel is hívta maga mellé őket a színpadra.

Több olyan klubba és fesztiválra is eljutottunk, amiről korábban álmodni sem mertünk, egyre közelebb kerülünk régi nagy álmunkhoz, hogy nemzetközi szinten is népszerűvé váljunk. Óriási meglepetés, hogy mi lettünk a VIVA Chart Show decemberi győztesei, sokat jelentenek számunkra ezek a pozitív visszajelzések, amelyek megerősítenek benne, hogy jó úton járunk.” – mesélte Dave Martin.

Ha egy magyar előadó maga mögé utasítja a legnagyobb világsztárokat, és első helyezést ér el a megújult VIVA Chart Show-ban, a csatorna különleges díjjal jutalmazza a teljesítményét. Ez a bravúr a hazai előadók közül a StadiumX-et megelőzően Boginak és Király Viktornak már sikerült, ők voltak az elsők, akik átvehették az Arany Triangulumot. A  StadiumX decemberben csatlakozott a legjobb magyar előadókhoz.