Magyar prímás borok rendhagyó prezentációja Ausztriában

A  Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete Magyarország bécsi nagykövetségével  és az esztergomi Prímás Pincével együttműködve exkluzív adventi  borvacsorára és borbemutatóra invitálta szakmai és üzleti partnereit, amely  során a pince prémium borai kerültek terítékre. Az estre a magyar nagykövetség  márványtermében került sor. Az osztrák gazdasági- és politikai élet szereplői, a  turisztikai szakma és a gasztronómiai sajtó képviselői számára tartott  rendezvényt megtisztelte részvételével HH Dr. Walter Simek, a  jelentős pincészettel és 900 éves múlttal rendelkező Klosterneuburgi Apátság  főkamarása. Az apátság főtisztviselője adventi ünnepi köszöntőjében a borok  kulturális közvetítő szerepének fontosságát hangsúlyozta. A magyar  külképviseletek a közel 70 fő részvételével tartott, egész estét betöltő  borbemutatót azzal a céllal és szándékkal rendezték, hogy egy adott tematika  köré szervezett borbemutató sorozattal megismertessék és elismertessékmagyar borokat Ausztriában. A december 4-ei adventi borbemutatón a Prímás  Pince és a Vinum Primátus érseki borrend zászlós borait  (Egri Csillag 2011, Gál Tibor; Tokaji Furmint 2011, Demetervin;  Kadarka 2009, Takler Pincészet és a Béres Szőlőbirtok 2003-as 6  puttonyos Tokaji Aszú) vonultatta fel Antal Gábor sommelier.  Az osztrák piacon a karakteres magyar szőlőfajták, mint pl.: a furmint és a  kadarka külföldi meg- és elismertetésében látja a hazai bormarketing küldetését  Kovács Balázs, az MT Zrt. bécsi irodájának vezetője.

(A  képen az adventi borgálát megelőző fogadáson Kovács Balázs az MT Zrt. ausztriai  külképviselője, HH Dr. Walter Simek,  a Klosterneuburgi Apátság főkamarása és Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet.)

(A képen az adventi borgálát megelőző fogadáson Kovács Balázs az MT Zrt. ausztriai külképviselője, HH Dr. Walter Simek, a Klosterneuburgi Apátság főkamarása és Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet.)

A  bécsi adventi borkóstoló része annak a törekvésnek, amely során a Magyar  Turizmus Zrt. szakmai összefogással a hazai agrártermékek és gasztronómia  népszerűsítésével igyekszik a magyar termékek értékesítés-ösztönzését  előmozdítani az osztrák piacon. Tavaly a Pannonhalmi Apátság borai voltak  terítéken az adventi borvacsorán, illetve 2013 elején az ausztriai SPAR  áruházláncban tartottak magyar napokat, illetve májusban a felső-ausztriai  Linzben nagyszabású magyar hétre került sor, többek között borászok és kézműves  élelmiszerek előállítói mutatkoztak be. Az elmúlt évben megkezdett sikeres  együttműködéseket folytatja az MT Zrt. ausztriai képviselete, az osztrák piacon  folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*