Magyar Kulturális Napok Würzburgban

Augsburg, Nürnberg, Regensburg és Ingolstadt után ebben az évben Alsó-Frankföld fővárosában, Würzburgban is bemutatkozott Magyarország sokoldalú kulturális kínálata.

Idén a határnyitás 25. évfordulójáról, valamint a Német Egység napjáról is megemlékezett a rendezvénysorozat, melyet az előző évekhez hasonlóan 2014-ben is a CulturElle Közhasznú Alapítvány szervezett a Balassi Intézet és a Magyar Turizmus Zrt. szakmai támogatásával. A fesztivált szeptember 18-án nyitották meg ünnepélyesen, Matzon Ákos festőművész kiállításával. Október 2-án Szakcsi Lakatos Béla, Balázs Elemér és Berkes Balázs adott koncertet Würzburg kultikus jazzklubjában, az Omnibusban. Október 5-én a budapesti Ars Nova Sacra Énekegyüttes előadásában élvezhette a közönség Kodály miséjét a Missa brevist a würzburgi dómban, a dómmal szomszédos Neumünsterben pedig a cappella adott koncertet. Október 6-án a Würzburgi Mainfranken színház két vezető színművésze olvasott fel Márai Sándor Eszter hagyatéka című regényéből Würzburg óvárosának legszebb rokokó épületében, a Falkenhaus-ban,  ahol a városi könyvtár is található. Az est egyik meglepetése volt, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel Würzburg városa decemberben újabb 4 Márai felolvasóestet tervez az egyik helyi színházban: http://www.neunerplatz.de/Programm/Dezember:2014/(1)!419=Stueckbeschreibung

A fesztivál programjain a magyar kultúra iránt érdeklődő közönség jelent meg, akik hazánk turisztikai kínálatával is megismerkedhettek a Magyar Turizmus Zrt. kiadványainak segítségével. Gyuricza Bernadett, az MT Zrt. müncheni külképviselője egy előadást is tartott hazánkról október 6-án este, amellyel még inkább sikerült kedvet csinálni egy magyarországi utazáshoz.