Magyar fotográfus a világ legismertebb fotós oldalának címlapján

A LensCulture a kortárs fotográfia legjelentősebb fóruma. Az Independent szerint a magazin alapvető forrás azok számára, akik a kortárs fotográfia legfrissebb trendjeivel lépést akarnak tartani.

A mai napon Schild Tamás magyar fotográfus szerepel a LensCulture.com címlapján, a fókuszban. A magazin sajátossága, hogy a címlapra kerülő alkotókat csak rövid időre emelik ki, ezáltal helyet biztosítva minél több fotónak és fotográfusnak. Kiemelt pozícióba kerülni nagy megtiszteltetés és óriási figyelemfelhívás egy-egy munkásságra.

Schild Tamás neve már nem ismeretlen a magyar fotós világban. Idén többedszer lett díjazott a Magyar Sajtófotó pályázaton, első helyezett lett Portrésorozat kategóriában a Semmi különös című képével. Az elmúlt években több díjjal ismerték el fotós munkásságát. A magyarországi cigányságot, a cigány lét hétköznapjait bemutató portréit kiállították már több helyen, többek között az Európai Parlamentben is. Los Angelestől Malajziáig nyert díjakat.

Schild Tamás lesz a beszélgető társa a holnapi napon Magyarországra érkező Steve McCurry fotográfusnak a Műcsarnokban megrendezésre kerülő pódium beszélgetésen. A világhírű fotósnak ítélték a Robert Capa aranyérmet, Nemzetközi Sajtófotó Díjat kapott, a World Press Photo versenyen pedig egyedülálló módon négy fődíjat is nyert. A beszélgetésre már minden jegy elkelt, de online megtekinthető lesz.