Magyar Élelmiszerek a párizsi SIAL kiállításon

Az élelmiszeripari vásárok világrangsorának élén álló párizsi SIAL (Salon International de l’Agroalimentaire) szakkiállításon ismét bemutatkozik Magyarország élelmiszeripara: a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága összesen 259 négyzetméternyi területen, 28 kiállító termékeivel jelenik meg Párizsban október 19. és 23. között.

2014-ben 50 éves jubileumát ünnepli a világ egyik legnagyobb és legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari kiállítása: a párizsi SIAL, amelyet kétévente, kizárólag a szakma képviselőinek rendeznek. A világ számos pontján tartott leánykiállításaival a SIAL globális márkanévvé vált az élelmiszeripari kiállítások között.

Ez a szakkiállítás a francia piac mellett a világ teljes élelmiszerexport-piacáról is szól. Elsősorban a kereskedelmi szektor képviselői látogatják a vásárt, s emellett jelentős az agrár- és a vendéglátóipar képviselőinek száma. A kiállítás fontos üzleti találkozók színhelye, amelyet nagy eséllyel követnek szerződéskötések a jövőben. A szakmai és presztízs szempontból tehát egyaránt rendkívül fontos kiállítói jelenlét az egyik legjelentősebb marketingaktivitás az MT Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának programjában.

A magyar közösségi bemutató három helyszínen található: A legnagyobb, általános tematikájú standon a delikátesz és kézműves magyar termékek mellett többféle méz, édesipari termékek, magvak, sajtok, pulyka- és húskészítmények, zöldség-gyümölcs konzervek, ételízesítők, bébiételek, alkoholos italok, prémium minőségű ásványvíz és az egészséges életmódba illeszthető termékek, de még tofu készítmények is szerepelnek a kínálatban. Az érdeklődőket a folyamatos kóstoltatás mellett új, francia nyelvű gasztronómiai kiadvánnyal is várják majd. A fagyasztott élelmiszerek szekciójában négy gyártó állít ki fogyasztásra kész és tovább feldolgozandó mélyhűtött termékeket.

A Földművelésügyi Minisztérium széles körű marketingprogrammal támogatja a magyar sertéshús- és húskészítmények piacra jutását, aminek keretében három magyar hús- és húskészítmény-exportőr jutott bemutatkozási lehetőséghez a SIAL hús szekciójában.

A legutóbbi rendezvényen, 2012-ben több mint 100 ország közel 6000 kiállítója mutatkozott be, ezek 84%-a külföldi volt. A 150 258 látogató 63%-a érkezett külföldről.

A magyar kiállítók is számítanak a többi EU országból érkező látogatóra, de hívnak partnereket Kelet-Európából és az arab térségből is.

A szakkiállítás idén a fogyasztói trendek szerinti sikertermékekre és újdonságokra fókuszál, több mint 6300 kiállítóval, várhatóan több mint 150 000 látogatóval, a világ mintegy 200 országát bevonva.