Magyar bajnokként szeretnék hazatérni

2013-Gyutai Adrián3Szinte még haza sem ért a spanyolországi Európa-bajnokságról Magyarországot egyedüliként képviselő Gyutai Adrián és csapata, máris indulhatnak tovább Szlovákiába, ahol a hétvégén rendezik meg az IMRC – cseh, szlovák, lengyel, román és magyar motorosok számára kiírt pontvadászat – és a magyar bajnokság záró fordulóját. A 22 éves paksi motoros fölényesen vezeti a hazai összetettet, míg a nemzetközi megmérettetésben reális esélye van az első hely megszerezésére. A Tomracing Motorsport Team versenyzője kemény hétvégére számít, de mint minden versenyző, így ő is győzni megy a Slovakiaringre.

A múlt hétvégén egyedüli magyarként vett részt az Európa-bajnokságon a Budapesttől több mint 2500 kilométerre fekvő spanyolországi Albacetében a hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége. Gyutai Adriánnak immáron északi szomszédunknál, a Slovakiaringen kell bizonyítania.

„Nagyon kemény hétvégére számítok, ugyanis az Európa-bajnokságtól betegsége miatt távol maradó Magda Attila meggyógyult, míg a versenyekről sokáig távol maradó Chrobák János is elindulhat ebben a fordulóban, aminek őszintén örülök. Éppen az említett két nagyszerű sportember miatt azonban úgy gondolom, óriási felelőtlenség lenne a részemről, a több mint egy futamgyőzelemnyi előnyöm ellenére is, ha már most a magyar bajnoki címre gondolnék. Azonban egy percig se higgye senki, hogy nem győzni szeretnék a Slovakiaringen, hanem csak bekocogni a biztos magyar bajnoki címet jelentő helyek egyikén. A nemzetközi megmérettetésben is az élen szeretnék végezni, és ehhez mindkét versenyt meg kell nyernem” – mondta Gyutai Adrián, aki a magyar összetettben 27 pontos előnnyel, míg a nemzetközi pontvadászatban 24 pontos hátránnyal vág neki a kétfutamos szlovákiai hétvégének.

Az idén kategóriaváltáson túleső versenyzőnek jó emlékei vannak a legutóbbi, Slovakiaringen tartott közös – Alpok-Adria, IMRC, Magyar Bajnokság – rendezésű fordulóról, hiszen mindkétszer a pole pozícióból indulhatott, és míg az Alpok-Adriában a 2. és a 3. helyen végzett, addig az IMRC-ben és a Magyar Bajnokságban diadalmaskodott. Most azonban nem a szeptember 7-8-án használt vonalvezetésen rendezik a versenyeket. Ugyanis a slovakiaringi pályát tizenkétféleképpen – hat különböző vonalvezetés, óramutató járásával megegyezően, illetve ellentétesen – lehet variálni, amiből ezen a hétvégén a második leghosszabb – 3737 méter – nyomvonalon fognak versenyezni a pilóták.

„A ring ezen vonalvezetésén ugyan még nem mentem, de szerintem ez sokkal jobban fog feküdni a Hondámnak, mint az eredeti. Ráadásul nemcsak a motor, hanem én is jobban szeretem a technikásabb pályákat, így úgy gondolom, hogy eredményes hétvége elé nézhetünk. Lehet, hogy egy kicsit furcsa lesz az elején, de a szombati húszperces szabadedzésnek elégnek kell lenni ahhoz, hogy megtanuljam a nyomvonalat, és a későbbiekben ezzel ne legyen semmi problémám” – jelentette ki a Tomracing Motorsport Team versenyzője.

Menetrend

Október 12., szombat

10:40 – 11:00: szabadedzés

14:00 – 14:30: első időmérő edzés

16:05 – 16:50: első verseny

Október 13., vasárnap

11:20 – 11:40: szabadedzés

13:40 – 14:10: második időmérő edzés

16:10 – 16:55: második verseny

Nyílt Nemzetközi IMRC Bajnokság, Superstock 600-as kategória

Április 13-14. – Slovakiaring (Szlovákia) – 4. hely, 3. hely

Május 18-19. – Hungaroring (Magyarország) – 3. hely, kiesett (pole pozíció)

Június 22-23. – Brno (Csehország) – nem indult

Augusztus 3-4. – Pannoniaring (Magyarország) – 2. hely, 1. hely (két pole pozíció)

Szeptember 07.-08. – Slovakiaring (Szlovákia) – 1. hely, 1. hely (két pole pozíció)

Az összetett pontverseny állása: 1. Martin Durdik (szlovák) 164 pont, 2. Gyutai Adrián 140 pont, 3. Magda Attila 119 pont, 4. Greksa Attila 97 pont, 5. Chrobák János 81 pont.

Gyorsasági Motoros Országos Bajnokság, Superstock 600-as kategória

Április 13-14. – Slovakiaring (Szlovákia) – 2. hely, 2. hely

Május 18-19. – Hungaroring (Magyarország) – 3. hely, kiesett (pole pozíció)

Június 22-23. – Brno (Csehország) – nem indult

Augusztus 3-4. – Pannoniaring (Magyarország) – 2. hely, 1. hely (két pole pozíció)

Szeptember 07.-08. – Slovakiaring (Szlovákia) – 1. hely, 1. hely (két pole pozíció)

Az összetett pontverseny állása: 1. Gyutai Adrián 151 pont, 2. Greksa Attila 124 pont, 3. Magda Attila 120 pont, 4. Aszalós Ádám 112 pont, 5. Csapka Attila 103 pont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*