Magabiztos női egyesek

Kiváló formában versenyez a felnőtt válogatott keret két tagja, Bodonyi Dóra és Homonnai Luca is az U23-as, illetve az ifjúsági mezőnyben a Portugáliában zajló világbajnokság második napján. A hölgyek egyéni versenyében mindketten könnyedén teljesítették az elő- illetve a középfutamokat is.
A legjobb idővel kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe Bodonyi Dóra. A Közgép SE versenyzője az egész szezonban magabiztosan versenyzett a felnőttek között is, az biztosan látszik, hogy az utánpótlás világbajnokságon nagyon nehéz lesz őt megállítani.

Hasonlóan kimagasló formában van az ifik között a 16 éves Homonnai Luca, aki néhány napja még Douchev-Janics Natasa párjaként kvalifikálta magát a felnőtt világbajnokságra K-2 200 méteren, most pedig egyesben nyerte meg az elő- és a középfutamot is 500-on, valamint a K-1 200 méteres előfutamát.

Futamgyőzelemmel került közvetlenül a döntőbe a Racskó Fruzsina, Sólyom Dóra összeállítású ifjúsági női páros is 500 méteren, legjobb idővel lépett tovább szintén az ifik között K-1 200 méteren Kuli István és a férfi négyes is 1000 méteren ugyanebben a korosztályban, csakúgy, mint az U23-as párosok között 200-on a Horváth Bence, Szomolányi Máté duó.

„Nagyon jó előjelekkel várhatja az egész csapat a holnap kezdődő döntőket – mondta Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző. – Mind ifiben, mint U23-ban megvannak az érem, sőt az aranyérem esélyeink. Ma az U23-as férfi kenu négyest kivéve, akik nem kerültek be a döntőbe, mindenki kihozta magából a maximumot és továbbjutott, tényleg nagyon jól teljesített szinte az egész társaság. A pályán maradt a jobbos oldalszél, jó néhány számban próbáltunk taktikázni, hogy a versenyzőink a szélcsendesebb oldalra kerüljenek, de a helyiek szerint holnapra jobb idő lesz. Abban bízom, hogy időjárás majd nem befolyásolja érdemben az eredményeket.”

Montemor-o-Velhoban holnap délelőtt az 1000 méteres, valamint a két női K-4 500-as döntőt fogják megrendezni, délután pedig a 200-as középfutamokban folytatják a szereplést a versenyzők.