Mága Zoltán ad koncertet a IV. Magyar Világtalálkozó zárásaként

Önálló gálaestet ad Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész május 26-án a Budapesti Operettszínházban a IV. Magyar Világtalálkozó zárásaként, egyben világkörüli turnéja nyitányaként.

    A Hegedűvel a világ körül című koncerten Mága Zoltán mellett fellép Anna Maria Kaufmann kanadai-német opera- és musical énekes, valamint az Operettszínház művészei. Közreműködik a Primarius Szimfonikus Zenekar Silló István karmester vezényletével, az Ymiso Kamarazenekar és a Budapest Táncművészeti Stúdió. A gálaestet a Budapesti Operettszínház igazgatója, a Kossuth-díjas Kerényi Miklós Gábor rendezi – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.
    A látvány- és showelemekkel, a legmodernebb hang- és fénytechnikával megvalósított rendezvényen a közönség az ismert magyar zeneszerzők művei mellett a VII. Budapesti Újévi Koncert műsorából is ízelítőt kap.
    “Egész zenei pályafutásomat meghatározta az a küldetéstudat, hogy a világ minden táján képviseljem a magyar kulturális tradíciókat, és erősítsem a magyarságról kialakult pozitív képet. Idén jubiláltam, immár 30 éve népszerűsítem a magyar zenei kultúrát a világban. Az Operettszínházban tartandó gálakoncertemmel szeretném megköszönni a világ magyarságának szeretetét, amely harminc éves pályafutásom alatt elkísért. Az idei év mérföldkő az életemben, exkluzív koncertemmel indítom útjára újabb világkörüli turnémat” – idézi a közlemény Mága Zoltán hegedűművészt.

Forrás:MTI