Mácsai Pál: komoly, markáns, sosem látott visszaesés jön

Az Örkény Színház műsortervén nem változtatott a lezárásról szóló kormánydöntés, mivel már korábban bezártak, mert világos volt hogy perceken belül jön a zárás, ezen kívül nyár eleje óta készülnek arra, hogy előadásaikat streameljék. Erről Mácsai Pál, az Örkény igazgatója beszélt azt ATV-nek.

Mácsai Pál elmondta: 12-14 előadást streamelnek január végéig, havi 15-20 előadással. Decembertől 20 órától mindig élőben játszanak – tette hozzá az igazgató, aki szerint a stream segítségével a személyes jelenlétet beavatással, főként közeli képekkel igyekeznek pótolni, és mindenkit arra biztat, hogy vegyenek stream-jegyet, bár hozzátette: a stream-bevétel nem pótolja a kiesett jegybevételt.

Mácsai emlékeztetett rá: március óta egy, maximum kettő ép hónap volt. Az Örkény Színház fővárosi fenntartású, az állam által támogatott színház, így – ahogy Mácsai fogalmazott – nem szólhatnak egy szót sem a magánszínházakhoz vagy a függetlenekhez, illetve a szabadúszókhoz képest. Ezzel együtt – tette hozzá az igazgató – a bemutatók számát radikálisan csökkenteni fogják. Komoly, markáns, sosem látott visszaesés jön – jellemezte a helyzetet Mácsai Pál.

Mácsai szerint a stream a munkájuk értelmét és a nézők megtartását szolgálja, és a nyár elején döntötték el, hogy kiépítették a stúdiót. A színház főnix, ami föltámad, és eljutni vágyik a nézőihez – jellemezte a helyzetüket az Örkény Színház igazgatója.