Ma indul az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a Tesco áruházakban

A szervezők remélik: idén is folytatódik a rekorddöntési sorozat 

 

November 17-én kezdődik és egészen december 31-ig tart idén az Ökumenikus Segélyszervezet adománykuponos gyűjtése a Tesco 222 magyarországi üzletében. A pénztáraknál kihelyezett kuponok megvásárlásával minden vásárló 250 forinttal támogathatja az Ökumenikus Segélyszervezet, nélkülözésben élő családokat segítő, egész éves munkáját.

A Tesco immár 5. alkalommal csatlakozik a Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez ezzel az akcióval. Reményre ad okot, hogy a gyűjtés eredménye eddig évről évre nőtt: Míg az első, 2010-es évben 7, a második évben már 20 millió forint gyűlt össze a kuponos adománygyűjtés alkalmával. 2012 áttörést hozott: összesen 54.267.960 forintot adományoztak az adventi időszakban, tavaly pedig újra sikerült megdönteni minden eddigi rekordot, hiszen a vásárlók segítségével 63.207.250 forint gyűlt össze több mint 250.000 kupon eladásából, valamint a Tesco extra hozzájárulásának segítségével.

A gyűjtés arca, idén is Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete. A világhírű sportoló az elmúlt években amellett, hogy a gyűjtést népszerűsítő plakátokon szerepelt, több alkalommal a kasszák mögé állva személyesen is felhívta a meglepett vásárlók figyelmét az adományozási lehetőségre. Koko mellett az elmúlt években számos népszerű bajnok is csatlakozott a gyűjtés népszerűsítéséhez, mint például Talmácsi Gábor, Katus Attila, Székely Bulcsú vagy Kökény Roland.

A gyűjtés állása idén is folyamatosan követhető lesz a Tesco honlapján induló számlálón.