Ma este DAA lemezbemutató koncert az Építészpincében

Ma este 19:00 órakor a DAA, Dóka Attila Akusztik lemezbemutató koncertet tart az Építészpincében.

Májusban volt egy éve, hogy megalakult Dóka Attila akusztikus zenekara, a DAA, Dóka Attila Akusztik néven. A megalakulásuktól számított egy évre megjelent az eredeti hangzásvilágú formáció első nagylemeze “Rejtsd el szíved!” címmel. A címadó dalból klip is készült:

Június 22-én a DAA fogyatékkal élőknek tart lemezbemutató koncertet az Építészpincében.

A fiatal csapat dallamvilága különleges, és hiánypótló a magyar zenei kínálatban. A „folk-pop”-nak nevezett stílusban készült album alapvetően lírai dalokból áll, tiszta (popos) akkordokkal, amelyet népzenei elemek színesítenek. A lemez kínálata alapvetően az ének-gitár-fuvola-cajon hangszerelésre épül, de időnként gordonka is megszólal. A szöveget és a zenét Dóka Attila szerezte, bátyja, az író, Dóka Péter (minden évben megjelenik egy-egy ifjúsági regénye) ütő hangszereken játszik, Kovács Sára Dizna fuvolaművész pedig gyönyörű játékával cizellálja az Attila által megálmodott zenei világot.

Dóka Attila tíz éve van kapcsolatban a fogyatékkal élőkkel (2008-ban jelent meg Világtalan világosság című hangos könyve, 2010-ben ép és fogyatékkal élőket rendezett színpadra, 2017-ben pedig Sebesség című dalát átírta a mozgássérültek himnuszává).

A szociálisan rendkívül érzékeny művész az elmúlt három évben közel 100 dalt írt, ebben hangos könyvek zenéi és versmegzenésítések is szerepelnek. Az új albumra 12 dal került fel, melyek költője a trió frontembere. A dalok lényegében énekelt versek, az egyén és a világ szembenállását, a partner keresését és megtalálást idézik fel.
Rejtsd el szíved! című lemezen hallható dalok:
1. Hol van az az ország
2. Kiáltsd az égbe
3. Rejtsd el szíved
4. Viharvadász
5. Panelek titka
6. Két üres halmaz metszéspontja
7. Idegen lelkek
8. Esténként átlebegek
9. Mint az árnyék
10. Itt van az éjjel
11. Kialszik a csillagom
12. Őrzöm az emléked

jul22_javitva