Lütyő: közönség-kedvencnek maradni

Aki járt már Szentesen profi bokszgálán, az biztosan tudja, hogy ki az a Nagy „Lütyő” Imre (8-3-0, 4 TKO/KO). A Ferobox Event ökölvívója ugyanis a város egyik legnagyobb kedvence és elképesztő hangorkánnal biztatja őt minden egyes meccsén a hazai közönség. Így volt ez november 16-án is, amikor „Lütyő” nagypehelysúlyú magyar bajnoki selejtezőn az első menetben kiütötte ellenfelét, Stir Csabát.

A rendkívül szerény nagypehelysúlyú bokszolóból első blikkre talán kevesen gondolnák, hogy a ringben nem ismer kegyelmet, pedig eddigi nyolc győzelméből négyszer ki is ütötte aktuális ellenfelét. „Öt évvel ezelőtt jó barátom, Faur Csaba lehívott edzésre” – mesélt a kezdetekről „Lütyő”.

„Nagyon megtetszett, úgyhogy elkezdtem járni, majd egy idő után már magamtól is mindig lementem. Rögtön profinak álltam, két évvel ezelőtt volt az első meccsem.”

A becenevét a híres francia színész, Louis de Funes csendőrkarakteréről kapó bokszoló munka mellett készül a meccsekre.„Anyagmozgató vagyok egy baromfi feldolgozó üzemben. Állandóan délelőtt dolgozom a beosztásom szerint. Munka előtt megyek futni hajnalban, aztán a műszak után is azonnal rohanok edzésre. A főnököm és az összes munkatársam is tudja, hogy mivel foglalkozom, rendszeresen meg is néznek. A mostani meccsre is vagy 50-en eljöttek.”

És ha már a közönségnél tartunk: „Lütyő” mérkőzésein rendre hihetetlen hangulat uralkodik, a város űzi-hajtja kedvencét az első másodpercektől. „Engem elképesztően motivál a közönség. Volt egy meccsem például, amikor már a második menettől fájt mindenem, de a szurkolás plusz erőt adott, végigbírtam a négy menetet és nyertem is.”

A közönség ezúttal is belehajszolta a győzelembe, „Lütyő” nagyon agresszívan kezdett és már az első menetben végleg padlóra küldte ellenfelét a magyar bajnoki selejtezőn. „Most már tényleg készen állok egy magyar bajnoki címmeccsre!” – mondta, és minden bizonnyal erre már nem is kell sokat várnia. „Emellett az is célom, hogy közönség-kedvenc maradjak a jövőben is. Ha ez a két dolog összejön, akkor én tökéletesen elégedett leszek.”

A szimpatikus sportoló történetére egyébként a TV2 is felfigyelt, a Napló stábja forgatott „Lütyőnél” Szentesen, melynek felvétele itt érhető el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*